Verstrikt

Arie Bouwmeester

Categorie: Romans
  • (5)

€ 22,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Met afgrijzen kijkt Alex naar de deurmat. Wat daar ligt, doet zijn nekharen overeind staan. De boodschappen die hij krijgt, stellen zijn mentale weerbaarheid danig op de proef. Een alledaagse gebeurtenis gooit het leven van Alex radicaal ondersteboven. Hij wordt heen en weer geslingerd tussen emoties. Verstrikt in een zich uitbreidend web. Een onverwachte trip naar Italië loopt uit op een drama. Bizarre verwikkelingen drijven hem tot wanhoop. Kan hij
zonder relatie zijn mentale weerbaarheid versterken? Wie helpt hem al die zaken te kenteren? De onconventionele psychologe Mindy of misschien zijn ex Renate? Het zal aankomen op liefde en volharding.

Uit het boek

In de verte komen twee mensen hem tegemoet. Een jonge Berner Sennenhond loopt speels voor hen uit.
Onbewust vertraagt hij zijn pas iets. Het is niet de hond die hem alert maakt, omdat die vanuit enthousiasme op hem af komt rennen. Alex houdt van honden.
Hij zakt door de knieën en krijgt prompt een lik over zijn gezicht. Hij geeft een spontane aai over de kop en een glimlach naar die vrolijke viervoeter.
Ineens piept de hond. Alex deinst iets achteruit; had hij hem verkeerd geraakt? Ergens een wond? Hij is zich van geen kwaad bewust. Als hij even later het gezicht van de man ziet, weet hij genoeg. De grimas op diens gezicht spreekt boekdelen. Had hij hem niet mogen aaien? De vrouw kijkt met priemende ogen naar de man. Haar vriend? Echtgenoot? Wat doet dat er ook toe, maar blijkbaar is zij niet gecharmeerd van de ruk aan de riem door de man naast haar, of is er meer aan de hand? Hij staat op en wil zich verontschuldigen, als zijn blik die van de vrouw kruist. De man en vrouw lopen resoluut door en de verbale communicatie liegt er niet om als ze een eindje verder lopen. Verstaan doet hij het niet, maar de toon is veelzeggend.
Hij blijft beduusd even staan en wil vervolgens verder lopen, als hij nog net ziet hoe zij haar metgezel een mep met haar tas geeft. Er lijkt iets uit te vallen, maar Alex kan niet goed onderscheiden wat.
Hij loopt door in de oorspronkelijke richting, maar zit nog met zijn gedachten bij het gebeuren van daarnet. Als hij omkijkt is het stel uit zijn blikveld verdwenen. Alex staat even in tweestrijd: doorlopen en niet mee bemoeien? Nee hij keert om, attent als hij is. Een actie die zijn leven ongewild drastisch op zijn kop zal gaan zetten.

Over de auteur

Arie Bouwmeester is al bijna dertig jaar gelukkig getrouwd en is al zevenendertig jaar werkzaam in het onderwijs. Schrijven heeft vaak gekriebeld, maar het is er nooit van gekomen. Geheel onverwachte omstandigheden gaven ruimte om dit wel te gaan doen. Het is een dankbare hobby geworden! Hij fotografeert en tekent/schildert. Hij reist graag richting de Alpen. In de herfst gaat hij het liefst naar wijngebieden in Duitsland. Wandelen, fietsen en fotografie zijn dan zijn favoriete bezigheden.

Reviews

2017-11-02 18:41:51 | Door: C Venhuis
Ik moest er even inkomen maar toen het verhaal me pakte heb ik het in 1 adem uitgelezen. Ik hou van verrassende wendingen en werd daarop getrakteerd door de schrijver.

2017-07-09 09:33:59 | Door: Martin | Waardering:
In het begin had ik het idee dat het langdradig zou worden, maar al snel werd ik door het verhaal gegrepen en kon ik het boek niet meer wegleggen. Mooi, meeslepend, emotioneel en spannend geschreven. Een aanrader!!

2017-06-28 12:21:14 | Door: Jacqueline
Ik verslind de hoofdstukken en ben op weg naar de finish, spannend, meeslepend, lekker !

2017-06-27 19:07:46 | Door: Loes Nuijen | Waardering:
Na de eerste paar bladzijden het boek niet meer weggelegd . Boeiend en goed geschreven. De spanning is goed verwerkt in het verhaal. Zeker een aanrader om lezen. Mijn complimenten.

2017-06-26 09:29:51 | Door: Martin Wolf | Waardering:
Een grandioos boek dat vanuit het hart geschreven is. Als goede vriend van de auteur probeerde ik lijnen en invloeden voor me zelf te duiden. Het is een warm en meeslepend boek dat je overal mee naar toe neemt. Ik las het in één etmaal uit !Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Verstrikt

Auteur:

Arie Bouwmeester

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

342

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

16-06-2017

ISBN:

978-94-0223-705-4 / 9789402237054

Vaste prijs:

€ 22,99

Waardering:

  • (5)