Oefenen is meer dan trainen - Evidence-based practise bij het coachen van sport en bewegen HARDCOVER

Roos Hanemaaijer-Slottje

Category: Sports and Games

€ 23,49
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek is voor iedereen die zichzelf professioneel wil bekwamen in het coachen. Oefenen is meer dan trainen is gebaseerd op ervaring, ‘evidence-based practise’ en afgestemd op iedere lezer. Dat maakt dit boek interessant voor leken, professionals en hulpverleners die sport en bewegen willen gebruiken om mensen te helpen. Het unieke is dat het ideeën en modellen uit de gezondheidszorg combineert met de basis van sport en bewegen. Onderwerpen die behandeld worden zijn communicatie, trainingsleer, motorisch leren, didactiek en leeftijdsgerelateerde aandachtspunten. Als een echte coach begeleidt dit boek jou in jouw eigen ontwikkelproces.

From the book

De ervaring leert dat een belangrijk onderdeel voor een goede communicatie, wederzijds begrip is. Door voor de ander dingen in te vullen vanuit je eigen denkwereld, kan veel ruis ontstaan. Dit kan men deels voorkomen door meer inzicht te verwerven in de denkwereld van de ander. Hierbij moeten beide partijen bereid zijn om de ander te willen begrijpen. Belangrijk is om hierbij een interpretatie en een observatie goed te onderscheiden. Hier meer over in hoofdstuk 3.
-----------------------

2.3. Tweede pijler: openstaan voor wetenschap en collega’s

Dit onderdeel bestaat uit twee componenten: openstaan voor wetenschap en openstaan voor collega’s.

"Wie oude kennis koestert en voortdurend nieuwe vergaart, 
mag een leraar van anderen zijn"
Confucius, Chinees filosoof 551 v.C. - 479 v.C.

2.3.1 Openstaan voor wetenschap
Er is gekozen voor het woord openstaan om dat dat de eerste stap is in de fasen van Balm (zie paragraaf 2.2.1). Hier wordt dan ook de nadruk op gelegd als eerste stap. Hopelijk klinkt dit voor de lezer als vanzelfsprekend en beseft deze zich gelijk dat dit proces niet alleen bestaat uit het openstaan. Dit is pas het begin om een professionele coach te kunnen worden.
Het wordt steeds meer ondenkbaar om zomaar iets te doen. Alles is uit te zoeken op internet en informatie is er in overvloed. Een voorbeeld vanuit het gezinsleven: (heel) vroeger dronken moeders wijn tijdens hun zwangerschap, werd borstvoeding afgeraden en zaten kinderen los in de auto. Toen was er geen internet, waren er nog geen onderzoeken naar de effecten van alcohol tijdens de zwangerschap en waren auto’s, en ook files, nieuw en onontgonnen gebieden. Tegenwoordig kan men zich dat niet meer voorstellen.

About the author

Roos woont in Moerkapelle met haar man en twee dochters. Haar carrière begon als gymdocent en nu werkt ze op de hogeschool Rotterdam bij de opleiding fysiotherapie en is voltigecoach op topsportniveau. Sport en bewegen is een dagelijks onderdeel van haar leven, net als het coachen, inspireren en ondersteunen van mensen om haar heen. Schrijven is sinds kort een nieuwe passie. Een passie waar ze hopelijk anderen mee kan helpen om zichzelf te ontwikkelen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Oefenen is meer dan trainen - Evidence-based practise bij het coachen van sport en bewegen HARDCOVER

Author:

Roos Hanemaaijer-Slottje

Category:

Sports and Games

Number of pages:

130

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover 16 x 24 cm

Release date:

01-04-2017

ISBN:

978-94-0223-465-7 / 9789402234657

Price:

€ 23,49

Language

Dutch