Freek de Teek in paniek! - Voorkom Lyme en laat je niet bijten

Eveline Bogers

Category: Picture books
  • (1)

€ 17,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Freek de Teek in paniek! is een educatief prentenboek voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Freek is een teek en is in paniek, omdat zijn vriendinnetje Bor een gemene teek blijkt te zijn. Bor heeft Simon ziek gemaakt. Het prentenboek vertelt op een ludieke manier dat een mens ziek kan worden van teken, maar dat niet iedere teek besmet met Lyme hoeft te zijn. Freek gaat met André Teek Away Bor tegenhouden, want Bor wil nog een keer bloed gaan drinken. Freek en André Teek Away bedenken een plan en slagen erin om Bor gevangen te nemen. Via het prentenboek leren kinderen waar zij zich moeten controleren op teken en wat zij moeten doen wanneer zij een tekenbeet hebben. Ik hoop kinderen, ouders, juffen, meesters, opa’s en oma’s te attenderen op meer allertheid bij tekenbeten.

From the book

Freek is niet alleen in de struik. In de struik zitten een heleboel teken. Sommigen zijn groot, anderen zijn klein. ‘Hee, heb je zin om met ons te spelen?’, vraagt Bor. Freek springt een gat in de lucht en rent met Bor mee. Samen spelen ze tikkertje in de struiken. Wat vindt hij dit leuk. Na een half uurtje rennen en springen zijn ze best wel moe. Freek, Bor en de anderen gaan uitrusten op een tak.Teek

About the author

Eveline Bogers (1990) heeft naast haar werk als leerkracht altijd al creatieve ambities gehad. Het schrijven van een boek is nooit in haar opgekomen totdat zij de ziekte van Lyme kreeg. Na een lange zoektocht naar een diagnose en voor de tweede keer ernstig ziek te zijn geweest, besloot zij haar verdriet te verwerken tijdens het schrijven van een boek. Volgens haar moest er een prentenboek voor basisschoolleerlingen komen, zodat zij zich kunnen behoeden tegen de ziekte van Lyme. Tijdens het schrijven van dit boek en het creeëren van de hoofdrolspelers hebben zij en haar vriend veel pleziermomenten beleeft. Dit maakte het verwerkingsproces voor hen zachter, waardoor zij als koppel tijdens deze nare periode sterk naar elkaar zijn toegegroeid.

Reviews

2017-07-07 20:20:45 | By: Marn | Rating:
Vlot & goed ==> leuk educatief boekje voor de kleinkinderen!!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Freek de Teek in paniek! - Voorkom Lyme en laat je niet bijten

Author:

Eveline Bogers

Category:

Picture books

Number of pages:

56

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 23 x 16 cm

Release date:

05-05-2017

ISBN:

978-94-022-3589-0 / 9789402235890

Price:

€ 17,00

Language

Dutch

Rating:

  • (1)