Cover voorkant
De Sprong - In diepe dalen, een zoektocht naar liefde
De Sprong - In diepe dalen, een zoektocht naar liefde

De Sprong - In diepe dalen, een zoektocht naar liefde

Willem Geraerdts

Category: Novels
  • (4)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De Sprong is een roman gebaseerd op waargebeurde feiten. Het is een reconstructie over het verhaal van een man die vlucht voor de consequenties van een vechtscheiding. Hij raakt de controle over zijn leven totaal kwijt. Hij vergrijpt zich aan de drank. Lijdt aan een soort psychose, waardoor delen van zijn geheugen hem constant verlaten. Als lezer word je meegenomen in een soort reisverhaal dat je brengt naar vele plaatsen die hij aandoet. Zelfs Denemarken komt aan bod. Het doet hem belanden in gestichten, politiecellen etcetera. Een boeiend verhaal dat je aangrijpt en niet gemakkelijk meer loslaat.

From the book

Zwoegend sleepte Anton zich voort over het smalle bospaadje tussen de naar rottend zeewier riekende waterkant en het bos. In zijn handen droeg hij een plastic tas met drie anderhalve liter flessen cola, drie flessen wodka en een setje scherpe messen. Hij was op weg naar de plek van zijn eerste, hopeloos mislukte suïcidepoging. Een idyllische plaats met een enorme granieten kei, centraal gelegen op een grasvlakte en met uitzicht over een rustig kabbelende zee. In de verte was de brug te zien die de eilanden met elkaar verbond. Het leek bijna te romantisch om daar te sterven.
Maar deze keer zou het wél lukken. Aan het mes zou het nu niet liggen. Eén van de messen van het setje leek hem ideaal als incisiemes en met het grote kartelmes kon hij een flinke tak omzagen.
 
De afgelopen vijf dagen had Anton in een gesticht doorgebracht zonder enig vermaak en met weinig aanspraak. Hoe hij er was gekomen, was hem een raadsel, net als al het andere wat er de afgelopen tijd gebeurd was.
Na zijn aankomst in Denemarken was hij de draad totaal kwijtgeraakt.
Al in Nederland had hij in een soort van psychose verkeerd, waardoor delen van zijn bewustzijn aan en uit konden worden gezet als het lichtknopje van een nachtlamp. 

About the author

Willem Geraerdts is het pseudoniem van Gerard Willems. Hij is geboren op het voormalige eiland Wieringen, dat ook een onderdeel van het verhaal vormt. Al vroeg schreef hij verhalen en gedichten voor de schoolkrant. In zijn werk als onderwijzer schreef hij vele musicals en kinderliedjes. Na een ontslag door een burn-out en een vechtscheiding had hij eindelijk de tijd om zich te richten op zijn grote passies; het schrijven van boeken en Nederlandstalige liederen.

Reviews

2018-02-21 08:51:20 | By: Witteman | Rating:
Pageturner

2017-07-16 14:25:49 | By: T.Bosker | Rating:
Heel aangrijpend, ik kon het niet in 1x uitlezen voelde het verdriet van iedereen
hoop dat het nu goed gaat met de schrijver van dit prachtige Roman

2017-06-07 18:35:30 | By: M.Reindorp-Vermeulen | Rating:
Fantastische schrijver, aangrijpend verhaal. In een ruk uitgelezen, kon het niet boek niet wegleggen.

2017-06-06 09:22:12 | By: G.Willems | Rating:
Aangrijpend boekWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Sprong - In diepe dalen, een zoektocht naar liefde

Author:

Willem Geraerdts

Category:

Novels

Number of pages:

186

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

29-05-2017

ISBN:

978-94-022-3642-2 / 9789402236422

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (4)