Elk eind een nieuw begin

Rachelle Feije

Category: Biographies
  • (2)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Rachelle was twaalf toen haar vader plots kwam te overlijden. Dit had tot gevolg dat haar schoolprestaties en de relatie met haar moeder onder grote spanning kwamen te staan. Onzekerheid, wanhoop en zelfhaat namen de overhand en ze kwam in een zware depressie terecht. Een vicieuze cirkel van drugs, alcohol en foute vrienden zorgden ervoor dat ze uiteindelijk nog maar één uitweg zag: een eind aan haar leven. Een crisisopname in de kinderpsychiatrie zette een traject van hulpverlening in gang. Na jarenlange frustratie over de niet helpende therapieën, besloot ze er een punt achter te zetten en nam ze het heft in eigen handen.

From the book

Ik begon mezelf beetje bij beetje kwijt te raken. En het gebeurde zo langzaam en gelijkmatig, dat ik het zelf niet door had. Maar niet alleen ikzelf, ook mijn omgeving had niet door hoe het met me ging, wat er met me gebeurde. Ik zakte weg, steeds dieper.
Op een avond zat ik op mijn kamer, ik huilde en was boos op mezelf. Waarom ging het zoals het ging? Waarom gebeurde mij wat er gebeurde? Ik haatte mezelf, ik had het gevoel dat het allemaal mijn schuld was. Alles leek op mij af te komen, en ik leek alle problemen op te roepen. In een zweem van woede en verdriet pakte ik een schaar, schoof de mouw van mijn linkerarm omhoog en duwde de schaar vlak tegen mijn pols aan.

About the author

Voor Rachelle (1997) is schrijven altijd al een uitlaatklep geweest. De drang om dit boek te schrijven ontstond na het traumatisch overlijden van haar vader en de moeizame periode die hierop volgde. Rachelle wil graag haar verhaal delen in de hoop dat anderen zich erin herkennen en hier steun uit kunnen halen. Rachelle woont momenteel op zichzelf, heeft HAVO gehaald en is nu bezig met VWO.

Reviews

2017-09-06 10:47:51 | By: S.V | Rating:
Je verhaal greep me zo dat ik het in twee avonden uitgelezen heb.
Natuurlijk kende ik een gedeelte, ik vind dat je aangrijpend en mooi hebt geschreven.
Schrijnend vind ik ook je (terechte) aanklacht tegen de jeugdhulpverlening,
het moet niet zo zijn dat je hulp vraagt en die niet of niet voldoende krijgt.
Toch heb ik ook vaak moeten glimlachen om je schuingedrukte gedachten, grappig en recht voor z'n raap.
Je boek heeft veel indruk op me gemaakt

2017-08-30 10:56:43 | By: Richelle | Rating:
Wauw, heb echt een tijdje naar m'n woorden moeten zoeken. Heel heftig, indrukwekkend maar ook zó mooi en goed verwoord. Ik hou van je schrijfstijl want ik had hem dezelfde dag nog uit. Je schrijft heel fijn waardoor je vlot verder kunt lezen. Heb zo ontzettend veel respect voor jou en je hele situatie (waar ik niks vanaf wist en ook nooit iets van gemerkt heb). Petje af hoor mop..Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Elk eind een nieuw begin

Author:

Rachelle Feije

Category:

Biographies

Number of pages:

214

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-08-2017

ISBN:

978-94-022-3828-0 / 9789402238280

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)