Cover voorkant
Zappen door de tijd - Op zoek naar onze moderne tijdsbeleving
Zappen door de tijd - Op zoek naar onze moderne tijdsbeleving

Zappen door de tijd - Op zoek naar onze moderne tijdsbeleving

Gabriëlle Verbeek

  • (3)

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoe komt het dat we zo bizar ‘druk’ zijn? Wat doen we met de uren die we hebben? Genieten we genoeg van onze tijd of laten we ons op sleeptouw nemen door onze mobiele telefoon en andere tijdvreters? In onze tijd voelen we ons vaak gejaagd, onzeker of schuldig over onze tijdsbesteding. Het leven lijkt steeds sneller te gaan.
Gabriëlle Verbeek sprak mensen tussen 4 en 101 jaar en laat hun worstelingen en ontdekkingen zien. Lees het echte verhaal over onze tijdsdruk! Over hoe de tijd opgeslokt wordt door allerlei verplichtingen, en ook wat we zelf kunnen doen aan tijdstress.
Zappen door de tijd geeft een fascinerend inkijkje in de moderne tijdsbeleving. Je kunt met vragen en creatieve werkvormen je eigen tijddiagnose maken. Met praktische tips voor een beter gevoel over je tijd.

From the book

‘Druk-zijn’ en ‘weinig tijd hebben’ zijn niet alleen de kwellingen van het moderne bestaan. Het zijn ook de symbolen van succes. Zelfs al kunnen we daar tegelijkertijd erg veel last van hebben en onder lijden. Maar tijdstress heeft ook een prettige of zelfs bevredigende kant.


"Ik betrap me er wel op dat drukdrukdruk ook een soort verkapte norm is. Alsof je alleen dan geslaagd bent. Het komt vanzelf, als je hier een tijdje werkt. Iemand die zegt dat hij het niet druk heeft, is zelfs een beetje verdacht. Dus dat hoor je nooit." (manager verzekeringsmaatschappij, 47 jaar)

Het heeft ‘status’ om druk te zijn en weinig tijd te hebben. Ook in de ogen van anderen. Je hebt vast een groots en meeslepend leven en bent belangrijk, als je druk bent. Het hebben van weinig tijd of het besteden van veel tijd aan ‘belangrijke zaken’ betekent dat je je ambities realiseert. Dat je gaat in de snelle wereld vol kansen en mogelijkheden. Want we draaien tenminste volop mee in de tredmolen van het hollende bestaan.

About the author

Gabriëlle Verbeek is ondernemer, onderzoeker, zorgvernieuwer en moeder van twee zonen. Ze heeft altijd veel interesses en hobby’s gehad, waaronder schilderen, zingen, boogschieten en hoge bergen beklimmen. Dus ervaringsdeskundige, als het gaat om tijdstress! In 2011 promoveerde zij op het onderwerp ‘tijdsbeleving in de zorg’. Sinds 2015 organiseert ze TijdEvents via www.neemjetijd.nl. Haar doel: “Ik help mensen hun tijd te ervaren als speeltuin van mogelijkheden, in plaats van een dagelijks gevecht.”

Reviews

2017-08-01 12:25:19 | By: Ilonka de Haan | Rating:
Zeer herkenbaar en fijn om te lezen door de afwisseling met de persoonlijke ervaringen van de mensen die de auteur heeft geïnterviewd. Zet aan tot nadenken over je eigen keuzes in relatie tot tijd.

2017-06-05 11:10:42 | By: Barbara | Rating:
Leesbaar en herkenbaar boek over hoe we steeds sneller leven. De auteur heeft het toegankelijk en met diepgang geschreven.

2017-06-05 11:44:05 | By: Anton | Rating:
Inspirerend, praktisch en een eyeopenerWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zappen door de tijd - Op zoek naar onze moderne tijdsbeleving

Author:

Gabriëlle Verbeek

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

166

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

29-05-2017

ISBN:

978-94-022-3639-2 / 9789402236392

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (3)