Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Als je niet wordt gezien

Auteur

Annemiek Heijne

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting


Het was geen makkelijke weg, maar Annemiek is er nog! Van een onzeker, hooggevoelig en gekwetst meisje wist ze zich op te vechten tot een sterke vrouw. Met dit boek wil de professioneel ervaringsdeskundige haar kennis met jou delen. Om jou te sterken!  Annemiek geeft tips en advies aan iedereen die te maken krijgt met onderwerpen als pesten, autisme, traumaverwerking, rouwverwerking en genderdysforie. Ze is openhartig over haar strijd met de Nederlandse hulpverlening. Met dit boek wil ze vele ogen openen. Na het lezen van dit boek heb jij voldoende handvatten om het leven (weer) aan te kunnen.

Over de auteur

Annemiek is ervaringsdeskundige. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. Het leven kwam haar niet aanwaaien. Ze raakte getraumatiseerd, maar besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten. Strijdvaardig als ze is, schreef ze dit boek vol ervaringen met onder andere de Nederlandse hulpverlening. In dit boek deelt ze haar verhaal en geeft ze tips en adviezen. Haar doel: anderen die te maken krijgen met onderwerpen als pesten, autisme, traumaverwerking, rouwverwerking en genderdysforie te helpen. Je bent niet alleen.

Productinformatie

ISBN
9789402236576 / 978-94-022-3657-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-06-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
82
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Na wat wikken en wegen heb ik besloten om een hoofdstuk te wijden aan mijn strijd met de hulpverlening. Na zoveel jaar ervaring met hulpverlening zie ik wat goed en wat fout gaat. Mijn vertrouwen in de hulpverlening is erg beschadigd en ik sta hier niet alleen in. Ik zou graag willen dat ouders en hulpverlening allebei water bij de wijn zouden doen. Samen hebben zij de mooiste ingrediënten om tot goede diagnoses en begeleiding te komen. Het punt is dat de meeste hulpverleners te weinig naar ouders luisteren en dat leidt tot scheve verhoudingen. Ouders kennen hun kind het beste. Zij voelen het beste aan wat hun kind nodig heeft. Veel hulpverleners doen wat er in het boekje staat en niet anders.
 
Ik ben zelf ervaringsdeskundige in een team en heb in mijn intervisies veel geleerd over communicatie. Communicatie is de rode draad waarop het heel vaak mis gaat. Ik noem de hulpverlening de systeemwereld en wij als ouders de leefwereld. Wat je ziet is dat er een kloof is tussen de systeemwereld en de leefwereld. Het is niet mijn bedoeling om de hulpverlening zwart te maken. Ik wil juist ogen openen. Daarom vind ik het belangrijk om mijn ervaring te beschrijven. Omdat ik niet de enige ouder ben die dit ervaart.
 
Het ging mis met mijn vertrouwen in de hulpverlening toen mijn jongste op het MKD zat. Ik stond zo open voor hulpverlening en keek zo tegen ze op dat ik dacht dat ik alles kon zeggen en mijn toen zwakke momenten kon laten zien. In die tijd was alles nieuw voor me. Ik moest nog zoveel leren. De mensen van de hulpverlening waar ik mee te maken had waren eerst erg lief en begripvol.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Mabelle op 07-06-2017
Dit boek is een aanrader voor alle hulpverleners die werken met ouders en vooral ook ouders zelf.
door Annemiek Brink op 01-08-2017
Mooi en verdrietig tegelijk, prachtig geschreven en een absolute must read voor ouders maar zeker ook voor hulpverleners.