De Pôle - Erfenis van een koopvaarder

Hebeltje van der Velde - vertaling door Aart Jan Feitsma

Categorie: Romans

€ 19,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

De dochter van een welgestelde koopvaarder is verstoten door haar eigen vader. Na vele jaren van leven in een klooster besluit ze op zoek te gaan naar haar familie-erfgoed aan de Middelzee in Friesland. Zal ze de gevaren op haar weg kunnen trotseren en haar twee broers terugvinden? Deze historische roman laat je de middeleeuwen beleven zoals je dat nog nooit eerder hebt gedaan.

Uit het boek

Het schip wordt van de ene kant naar de andere gesmeten, maar komt elke keer weer omhoog. Het is schemerig geworden en uit de dikke wolken valt zo nu en dan water. Al snel wordt het donker en als de lucht een klein beetje opentrekt, zien ze de eerste sterren. Te weinig om te zien welke kant ze opgaan. Door de wolken heen, laat zo nu en dan de maan zich ook zien. Het lijkt wel of er geen eind aan de storm komt. Ze kunnen helemaal niets doen. Een hele grote windstoot smijt het schip omver, maar het komt weer overeind. “Ben je er nog Ego? Houd hem goed vast Idzert!”, schreeuwt Askar. Even later nog een zware stoot en een harde dreun, het schip schudt heen en weer en komt dan tot stilstand. Ze zitten vast aan de grond. Zware golven slaan tegen het schip, maar ze blijven op dezelfde plek liggen. De mannen zitten op het dek, wachtend op wat komen zal. De regenwolken trekken weg, ze zitten in elk geval droog. De maan laat zich weer even zien en het lijkt wel zo licht als overdag. Na wat een eindeloze tijd lijkt te duren, zakt de wind dan toch af. Ze moeten wachten tot het daglicht komt. Misschien kunnen ze dan gewaarworden waar ze terecht zijn gekomen.

Over de auteur

Hebeltje van der Velde, geboren in Aalsum (Friesland), leefde van 1924 tot 2015. Haar grootste hobby’s waren schrijven en het bestuderen van geschiedenis. Decennia lang heeft ze gefantaseerd en geschreven over de koopvaardersfamilie waarover te lezen valt in dit boek. Werk van haar is onder andere gepubliceerd in de Lyrische Courant en het Friesch dagblad. Op een kort verhaal na in ‘21 nije frieske winter ferhalen’ is haar levenswerk echter nooit eerder uitgegeven.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De Pôle - Erfenis van een koopvaarder

Auteur:

Hebeltje van der Velde - vertaling door Aart Jan Feitsma

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

218

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

23-06-2017

ISBN:

978-94-0223-716-0 / 9789402237160

Vaste prijs:

€ 19,99