Cover voorkant
De Stoute Sint
De Stoute Sint

De Stoute Sint

Jo Van Dormael

Category: Youth books

€ 17,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Sinterklaas is stout. Daarom wil hij dit jaar alleen aan stoute kinderen snoepgoed en cadeautjes geven. Opperpiet wil dit verhinderen, maar wordt door de pietermannen opgesloten in het ruim van de stoomboot. Omdat alle kinderen stoute dingen doen, zorgt dit voor een enorme chaos in de stad. Burgemeester Bolders is razend en geeft commissaris Donders de opdracht om Sinterklaas en de pietermannen te arresteren. Is Opperpiet in staat om die krankzinnige situatie toch nog tot een goed einde te brengen?

From the book

Blijkbaar hadden een heleboel kinderen het nodige ondernomen om in de gunst van Sinterklaas te komen. Er waren vuilbakken in het midden van de straat gezet, iemand schreeuwde dat zijn fiets was gestolen en blijkbaar had ook iemand op het brandalarm van de school geduwd want al de kinderen en de onderwijzers kwamen de straat op gerend. De chaos was totaal. De mama’s werden boos, enkele papa’s begonnen zachtjes te vloeken, sommige mensen huilden en de meester van de vierde klas werd hysterisch. Mevrouw Bolders vond dat het de hoogste tijd werd voor de politie om in te grijpen, maar commissaris Donders was zelf ten einde raad en wist echt niet welk probleem hij het eerst moest aanpakken.
‘En degene die hiervoor verantwoordelijk is, zal de schade betalen’, schreeuwde de burgemeester terwijl ze woedend naar het schuimtapijt rond de fontein wees. Sommige kinderen op het plein begonnen het toen wel heel erg benauwd te krijgen. Vooral Boris moest enkele malen heftig slikken en het huilen stond hem nader dan het lachen. Toen kwamen Elke, Ibrahim, Rana en Thomas tot bij de burgemeester.
‘Eigenlijk is dit allemaal de schuld van Sinterklaas en de pietermannen’, zei Elke. ‘De pieten zijn op school komen vertellen dat alle kinderen stout moeten zijn als ze dit jaar cadeautjes van Sinterklaas willen krijgen.’
‘Als dat waar is dan moeten Sinterklaas en alle pietermannen onmiddellijk gearresteerd worden, want dan zijn ze een gevaar voor de stad en haar inwoners’, brieste commissaris Donders. Burgemeester Bolders knikte instemmend en zelfs de mensen op het plein mompelden goedkeurend. Blijkbaar was iedereen het daar volledig mee eens.

About the author

Jo van Dormael (1956) nam in 2003 de beslissing om een kinderboek te schrijven. Om dit in alle rust te kunnen doen, vertrok hij naar Portugal. Daar werkte hij elk jaar gedurende twee maanden aan het manuscript. In 2010 verscheen uiteindelijk De Azemirs en het mysterie van de tunnel. Jan Bosschaert zorgde voor de illustraties. Dit jaar werkte hij zijn tweede kinderboek De Stoute Sint af, waarin Sinterklaas alleen aan stoute kinderen snoepgoed en cadeautjes wil geven. De illustraties zijn van Rik Willemen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Stoute Sint

Author:

Jo Van Dormael

Category:

Youth books

Number of pages:

96

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

22-09-2017

ISBN:

978-94-022-3926-3 / 9789402239263

Price:

€ 17,99

Language

Dutch