De 3 meisjes en de vreemde schat

Floor Hamerlinck

Category: Youth books
  • (3)

€ 16,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Yuo-Anna, Kyara en Judith zijn drie totaal verschillende meisjes die elk hun eigen avontuur beleven. Waar ze in eerste instantie niks gemeen hebben, gebeurt er echter elke keer iets waardoor ze met elkaar in contact komen. Of het nu door tegenslag is of familiale omstandigheden steeds weer brengt het lot ze bij elkaar. Dat ze beste vriendinnen worden is dan ook onvermijdbaar, helemaal wanneer ze een groot raadsel ontdekken. Samen zoeken ze de oplossing, maar kunnen ze het raadsel wel ontcijferen? Of is de oplossing iets wat ze niet hadden verwacht…


From the book

Yuo-Anna stapte verlegen het schoolplein op. Daar ging haar normale leventje. Ze wilde helemaal niet naar een nieuwe school. "Stomme scheiding", vloekte ze in zichzelf. Haar ouders waren kortgeleden gescheiden, en haar vader wilde niks meer te maken hebben met haar moeder. Hij had haar en haar moeder zonder pardon het huis uit gezet. Ze schopte boos tegen een steen. Ze wikkelde haar lange, bruine haren rond haar vinger.
"Je lijkt wel een donderwolk", klonk het. Yuo-Anna schrok op. Ze had verwacht dat iedereen haar zou negeren. Ze glimlachte naar de jongen die haar zopas had aangesproken. Waarom voelden haar benen zo raar aan? En waarom kon ze geen woord uitbrengen? Zo’n raar gevoel had ze nog nooit gehad.
"Ik ben Maarten", verbrak hij de stilte. Nu ja, stilte? Echt stil was het niet. Dat is ook niet vreemd als je midden op een speelplaats staat.
"Ik ben Yuo-Anna", stotterde ze.
"Yuo-Anna." Hij proefde haar naam op zijn tong. "Dus jij bent de nieuwe?" vroeg hij. "Kom, ik zal je een rondleiding geven en je daarna je kamer laten zien." Ze volgde hem voorzichtig.
"Wow! Wat is het hier groot, zeg!" riep ze uit.
"Ja, maar het went wel, hoor. Het is hier geen gevangenis, zoals je misschien denkt", zei Maarten. Er liepen enkele kinderen gehaast naar hun lokaal, want de bel was gegaan. "Wil je eerst je kamer zien?"

About the author

Floor Hamerlinck (2005) speelt sinds ze drie jaar is viool. Later kreeg ze ook interesse om orgel te gaan spelen. Naast dat muziek haar passie is, houdt ze ook van het lezen van een goed boek in de zetel. Daardoor raakte ze geïnspireerd en al gauw begon Floor zelf verhalen te verzinnen en die uiteindelijk op te schrijven. Toen iemand haar op het idee bracht om een echt boek te gaan schrijven, was dat gauw voor elkaar. Eerst een kort verhaaltje, dat uiteindelijk de basis bleek te zijn voor haar eerste boek. Met 'De 3 en de vreemde schat' wil ze benadrukken dat, ondanks het feit dat iedereen verschillend is, een goede vriendschap belangrijk is voor iedereen.

Reviews

2018-01-18 15:31:33 | By: roos | Rating:
grappig, spannend maar helaas kort verhaal, ik zou wel verder willen lezen! (niet slecht, maar goed bedoeld hoor)

2018-01-16 16:22:41 | By: wedes | Rating:
wow

2017-06-15 16:21:50 | By: Marine | Rating:
ziet er heel leuk uit! ik duim xWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De 3 meisjes en de vreemde schat

Author:

Floor Hamerlinck

Category:

Youth books

Number of pages:

76

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

02-06-2017

ISBN:

978-94-022-3675-0 / 9789402236750

Price:

€ 16,99

Language

Dutch

Rating:

  • (3)