De ware sultanes - De ware lijd(st)ers van de heerschappij van de dingen des levens als Turkse vrouw en moslima

Özlem Uyar

Category: Society
  • (2)

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Met haar eigen persoonlijk verhaal hoopt Özlem Uyar lezers een ander of beter inzicht te geven in de ware lijd(st)ers van de heerschappij van de dingen des levens als Turkse vrouw en moslima. Door geen blad voor de mond te nemen en daarnaast ook oog te hebben voor verschillende perspectieven, creeërt de auteur een gevarieerd pallet aan (schrijnende) verhalen over de Turkse cultuur in België. Ze doet het leven van velen uit de doeken, van levendige vrouwen met veel moed in zich. Ze overbrugt hiermee een kloof van onbegrip en vervreemding in de multiculturele landen waarin we leven.

From the book

Ik schreeuw het uit van de pijn. Pijn aan mijn hoofd, mijn hart. Pijn aan alles en overal. Ik sta op een berg en schreeuw. Armen wijd open gespreid, met mijn gezicht naar de hemel. Ik wil mijn longen vol met lucht pompen. Ademnood. Ik hap wanhopig, maar ik verdrink. Bijna. Ik wil naar de oppervlakte. Naar het licht. Ik wil dat die klemmende handen rondom mijn keel mij loslaten.
Ik schreeuw. Niet letterlijk. Ik sta nergens op een berg en lig al helemaal nergens te verzuipen. Ik sta in mijn badkamer en schreeuw. Inwendig. Niemand kan me horen.
Ik schreeuw.

About the author

Als oudste en enige dochter uit een gezin met vier kinderen heeft Özlem Uyar een gelukkige jeugd gehad met veel ontplooiingskansen. Met een erg ruimdenkende vader en een vrijgevochten, sterke moeder als voorbeeld was het al vroeg duidelijk dat ze een buitenbeentje zou worden. Met haar immer goedlachse, warme uitstraling en kinderlijke naïviteit de zoo daarbuiten overleven én haar weg vinden tussen twee verschillende werelden was een uitdaging waar ze niet zonder kleerscheuren uit is geraakt.

Reviews

2017-08-06 17:50:36 | By: Zena | Rating:
Vanaf de eerste zinnen ben je helemaal mee in het verhaal. Het is zeer vlot geschreven, en voor iedereen toegankelijk, ook als je geen grote lezer bent. Je krijgt een inkijk in de wereld van de schrijfster, die alles wat ze meemaakt omzet en krachten om van hieruit het heft in eigen handen te nemen en haar zonen op te voeden tot trotse, geliefde, liefhebbende, zorgzame jonge mannen! Een dikke pluim! 👍🏽

2017-07-05 18:42:06 | By: Erik Persoons | Rating:
?De Ware Sultanes? is een eerlijke, het hart op de tong, uiteenzetting. Het was voor mij even wennen aan, en ik zou misschien wat spaarzamer geweest zijn met, de vele (engelse) krachttermen maar ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is en het geeft wel de emotie weer hoe de schrijfster zich voelde toen ze dit verhaal neerpende. Ik vond het mooi hoe ze het verhaal vertelde naar haar twee zoontjes toe en hen wijze levenslessen probeerde mee te geven. Het viel me wel op dat er vrij veel onnauwkeurigheden, foutjes en minder mooie zinsconstructies voorkwamen. Het verhaal is echter zo levendig en vol vuur geschreven dat je die er als lezer graag bijneemt Er waren ook sterke, lyrische en heel diep rakende fragmenten. Vooral als ze het woord richtte tot haar overleden vader, wat een fantastische man moet dat geweest zijn. Progressie in de schrijfwijze is zeker mogelijk. Het boek is geen literair hoogstandje maar daar was het volgens mij voor de schrijfster in de eerste plaats toch niet om te doen. Wel heeft ze een mooie 'statement' gemaakt.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De ware sultanes - De ware lijd(st)ers van de heerschappij van de dingen des levens als Turkse vrouw en moslima

Author:

Özlem Uyar

Category:

Society

Number of pages:

188

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

09-06-2017

ISBN:

978-94-022-3687-3 / 9789402236873

Price:

€ 20,49

Language

Dutch

Rating:

  • (2)