Spoken slapen nooit

Will Lammers

Category: Novels

€ 17,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dromen zijn bedrog en spoken bestaan niet. Dit geldt niet voor Anton, Felix, Johan en Irene. Wat Anton tijdens WOII heeft meegemaakt, achtervolgt hem de rest van zijn leven. Felix en Johan vochten in voormalig Nederlands-Indië; vele jaren later hebben ze nog steeds last van nachtmerries, waarin alles terugkeert wat ze hebben meegemaakt. Irene zag hoe haar moeder, dodelijk verongelukt, uit het wrak van de auto werd gehaald; dat spookbeeld raakt ze niet meer kwijt. Voor mensen met een trauma bestaan spoken echt. En ze slapen nooit ...

From the book

... Ze hadden informatie gekregen dat er een trein vol militair materieel langs zou komen. In de nacht hadden ze de sporen bij een wissel losgeschroefd, waardoor de trein ontspoorde en de locomotief en een hele rij wagons kantelden. De chaos was compleet, drie wagons met tanks lagen in het weiland en deels over de andere sporen. Met het saboteren van telefoonverbindingen, door de draden door te knippen, heeft hij niet zo’n moeite, maar als hij de eerste keer zelf iemand moet doodschieten, ligt hij daar de hele nacht van wakker. 'Maar het is oorlog', zegt hij tegen zichzelf en hij went er vlug aan. ... Slechts gewapend met hun commandomes sluipen ze naar boven en binnen een minuut is de bemanning van de mitrailleur onschadelijk gemaakt. Maar dat is niet onopgemerkt gebleven. Plotseling worden ze door de andere mitrailleur onder vuur genomen. Vanuit hun dekking vuren ze terug. Een van de brenschutters springt meteen achter de veroverde mitrailleur en begint de andere mitrailleur aan de overkant onder vuur te nemen. Tegelijk bestormt korporaal Van de Wateringen met zijn mannen de heuvel aan de overkant en met een goed geworpen handgranaat valt het wapen stil. Van de tien mensen die erbij waren, leeft er niet een meer.

About the author

"Ik ben een gepensioneerd rijksambtenaar en als schrijver een laatbloeier. Ik begon pas met schrijven nadat ik al een paar jaar met pensioen was. Toen ik eenmaal de smaak te pakken had, ben ik, na gesprekken met enkele getraumatiseerde personen, begonnen aan Spoken slapen nooit, een roman waar trauma’s en liefde elkaar afwisselen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Spoken slapen nooit

Author:

Will Lammers

Category:

Novels

Number of pages:

238

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

22-05-2009

ISBN:

978-90-883-4782-5 / 9789088347825

Price:

€ 17,95

Language

Dutch