Lichter leven - Dagboek over een maagverkleining

Ans Visser

Category: Health

€ 17,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ans Visser kampte ruim twintig jaar met overgewicht en kreeg steeds meer medische problemen. Toen zij een maagverkleining overwoog, zocht zij naar persoonlijke verhalen van lotgenoten. Helaas vond zij weinig over het onderwerp en besloot zelf haar ervaringen op te tekenen. Met haar boek hoopt zij mensen die een dergelijke operatie overwegen een steuntje in de rug te kunnen geven. Het boek beschrijft een periode van negen maanden rondom de operatie, symbolisch voor de geboorte van een nieuw leven. Een operatie is een hulpmiddel en zeker geen makkelijke weg. Ans is veertig kilo afgevallen en haar kwaliteit van leven is verbeterd.

From the book

Vandaag kreeg ik het verwachte telefoontje van de bariatrische afdeling van het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam voor de eerste afspraak met de chirurg over een eventuele maagverkleining. Gisteren had ik de verwijzing aangevraagd bij de huisarts.
Na een half jaar van wikken en wegen voelt het nu een beetje als een opluchting, maar toch ook heel spannend. Dit is het begin van mijn nieuwe leven. Een traject van vier tot zes maanden gaat aan de operatie vooraf.
 
Een maagverkleining is een ingrijpende operatie die onherroepelijk is en waarbij veel complicaties kunnen optreden, ook nog na jaren. Wat zal dat betekenen voor de toekomst? Kleine beetjes eten, levenslang voedingssupplementen blijven slikken, onder medische controle blijven, niet lekker kunnen snacken en snoepen maar wel een betere kwaliteit van leven, minder pijn en beter kunnen bewegen.
 
Mijn leven is moeilijk op het moment. Ik heb artrose aan vier wervels, mijn si-gewrichten en in mijn handen. Ik heb veel gewrichts- en spierklachten, erge vermoeidheid, carpaal tunnel syndroom, diverse vormen van psoriasis, slaapapneu (40 stops per uur), diabetes, auto-immuunziekte van de schildklier, knieproblemen en chronische pijn. Ik ben al vier maanden thuis van mijn werk. Niet al deze klachten zijn gerelateerd aan mijn overgewicht, maar het helpt in ieder geval niet mee.
Ik heb de afgelopen twee jaar ook diverse andere problemen gehad, zoals wondroos, ontstoken strottenhoofd, bronchitis, ontstoken vinger en heb tweemaal een nare val gemaakt. Een keer op vakantie op Sicilië en een keer bij mij op de hoek, onderweg naar de dokter nota bene.

About the author

Ans Visser (1959) woont in Amsterdam en is moeder van twee volwassen zoons. Zij werkt als coördinator vrijwilligerswerk. Haar passies zijn reizen, fotograferen en boeken. Ans heeft een speciale liefde voor kinderprentenboeken. Eerder verschenen bij Boekscout Leven met passie, portretten van 11 bijzondere mensen, de dichtbundel Dichtsels en Spinsels en de kinderprentenboeken Pablo de rolstoelpiet, Ippo, De avonturen van Koningin Big en Ansjepansje Toveransje.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Lichter leven - Dagboek over een maagverkleining

Author:

Ans Visser

Category:

Health

Number of pages:

94

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

09-06-2017

ISBN:

978-94-0223-682-8 / 9789402236828

Price:

€ 17,49

Language

Dutch