Charlotte - cadeau van drugs en lichte zeden

Marjo Hartog

Categorie: Romans

€ 23,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Charlotte is twaalf jaar lang liefdevol en beschermd opgevoed door haar oma tot deze plotseling overlijdt en Lotje na oma’s dood is overgeleverd aan haar onberekenbare aan drank- en drugsverslaafde moeder. Na de zoveelste angstaanjagende woede-uitbarsting van haar moeder is ze zo angstig en radeloos dat ze in blinde paniek vlucht. 

Gerda Haneker is een intelligente vrouw met een groot geheim waar veel verdriet achter schuil gaat. Volslagen onverwachts gaf ze haar glansrijke carrière op toen ze haar grote liefde ontvluchtte, waarna ze op een andere plaats ervoor koos om bij een kaaskraam op de markt te gaan werken. Eindelijk, na jaren van veel verdriet heeft ze haar leven weer in balans. Wanneer ze zomaar op een avond een radeloos kind vindt, weet ze wat haar taak is.

Uit het boek

De angst voor haar onberekenbare moeder beneemt het kind bijna de adem.
Met bonzend hart opent ze de deur. Ze vindt haar moeder laveloos op de bank in hun rommelige eens zo gezellige woonkamer. Lotje krijgt tranen in haar ogen.
 
Even later doet Nita haar ogen halfopen en snauwt: Hè hè, waar bleef je? Waarom duurt die rotschool zo lang? Zonder antwoord af te wachten, gaat ze door: ‘Ga naar de winkel, haal een paar pakken wijn en wat eten en loop gelijk langs Jins voor een zakje.’ 
‘Mam, je weet toch dat ik geen drank meekrijg?’
‘Dan zorg je maar dat je het krijgt’, brabbelt Nita. 
‘Ze vragen bij Albert Hein om mijn ID-kaart, dat weet je best.’
‘Ze zijn knettergek’, brabbelt ze met dubbele tong. ‘Ga halen wat ik je zei’, snauwt ze weer.
‘Straks, mag ik eerst even wat drinken?’
 
Lotje durft vandaag iets terug te zeggen, omdat ze direct al had gezien dat haar moeder te veel onder invloed is om overeind te komen. Boos en verdrietig loopt Lotje naar de keuken. Ze neemt een glas uit het bovenste keukenkastje, pakt de limonadesiroop uit de koelkast, schenkt die in het glas, draait de kraan open en vult haar glas bij met koud water.

Over de auteur

Marjo Hartog (1959) is geboren in Spakenburg, een prachtig vissersdorp. Als kind schreef ze
al gedichten en verhalen. Ze trouwde jong en kreeg drie kinderen. Nadat haar kinderen waren uitgevlogen kreeg ze weer tijd om te schrijven. Haar grote waardering voor jeugdzorg inspireerde haar tot het schrijven van Charlotte, cadeau van drugs en lichte zeden.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Charlotte - cadeau van drugs en lichte zeden

Auteur:

Marjo Hartog

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

384

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

30-06-2017

ISBN:

978-94-0223-731-3 / 9789402237313

Vaste prijs:

€ 23,99