Blind date in Syrië

Arend Compagner

Categorie: Thrillers
  • (2)

€ 18,99
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

John komt net uit de gevangenis. Hij gaat op internet op zoek naar een blind date en vindt Ank, die naar Syrië wil. John stemt toe en samen beleven ze van alles. Tot het misgaat en er bij het klooster Mar Musa een moord begaan wordt. John voelt zich onaantastbaar en huilt mee met alle bezoekers van het klooster om de dood van zijn vriendin. Totdat Natalja, de zus van het slachtoffer, op onderzoek uitgaat. Ze komt achter de verschrikkelijke waarheid en neemt op een gewelddadige manier wraak...

Blind date in Syrië is een gedeeltelijk op waarheid gebaseerd verhaal dat je van begin tot het eind pakt.

Uit het boek

Proestend van het lachen struikelen Ank en Natalja de coffeeshop annex internetcafé uit. Ongelooflijk wat een losers er op die datingsites komen. Het was Ank’s idee om een profiel aan te maken. Ze waren geen van beiden ernstig op zoek naar een man maar hadden zich verveeld en in hun kennissenkring was het momenteel erg in de mode om datingsites te bezoeken. Zelfs hun getrouwde vrienden deden er aan mee en deden in de jaren negentig aan partnerruil en het internet equivalent van sleutelfeestjes.
De joint die Natalja had gedraaid en vervolgens bijna in haar eentje had opgerookt, kwam hard aan. Het was onmogelijk nog te stoppen met giechelen en toen Ank een slijmerige posting kreeg van een of andere John, was de lachbui pas goed op gang gekomen. Wist hij veel dat ze, bij wijze van grap, hun namen en foto’s verwisseld hadden! Hij had Natalja’s profiel gelezen maar Ank’s foto gezien. Ank was een struise blonde vrouw van midden dertig die eruit zag als eind twintig. Het verhaal dat blonde vrouwen eerder oud worden, ging in haar geval in ieder geval niet op. Ze zat nog strak in haar huid, die prachtig bleek was en haar haar was nog even blond als toen ze een klein meisje was. Meestal droeg ze het in een staart maar voor de foto had ze het losgeschud en een lok hing ondeugend voor haar gezicht.
Natalja echter had een olijfkleurige huid en pikzwart haar. Haar donkere ogen leken de wereld altijd ietwat beschuldigend te bekijken. Haar kleine magere lichaam was eerder tanig en doorleefd dan vrouwelijk. Ze was zeker niet lelijk maar vergeleken bij Ank was ze niet erg aantrekkelijk. Zij kenden elkaar al vanaf de zandbak.

Over de auteur

“Arend Compagner is een echte schrijversnaam.” Dat zei Sonja Barend toen Arend (1960) in de negentiger jaren gast was in haar show. “Wil je schrijver worden?”, vroeg ze. Zijn stoere antwoord was: “Ja en ik word het ook.” En hij maakte deze woorden waar. Hij schreef zakelijke boeken en blogs, zijn eerste thriller Dodelijke Passie en nu de tweede thriller Blind date in Syrië. Zijn geboortedorp Staphorst blijkt een onuitputtelijke bron voor schrijven.

Reviews

2017-09-15 08:41:00 | Door: Erik | Waardering:
Spannend boek, verrassend en boeiend. Ik vind dat Arend een erg prettige schrijfstijl heeft. Hij schrijft heel beeldend en tegelijk laat hij veel ruimte voor eigen fantasie bij het verhaal. Ik raad iedereen aan het boek te lezen!

2017-09-06 07:58:02 | Door: anne | Waardering:
Heb het met plezier gelezen, echt spannend en goed verhaal. Favoriete zin der verbeelding: "... ze stopte een veel te grote bonbon in haar mond, zuchtte eens diep, en begon te vertellen".Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Blind date in Syrië

Auteur:

Arend Compagner

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

126

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

25-08-2017

ISBN:

978-94-0223-845-7 / 9789402238457

Vaste prijs:

€ 18,99

Waardering:

  • (2)