Het Jongenshart - Een waanzinnige reis naar Nepal

Ivo Geurts

Categorie: Reizen
  • (4)

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Liften naar Nepal, samen met je twee beste vrienden. Ivo neemt je mee op een waanzinnige reis. Openhartig en gedetailleerd vertelt hij dit tijdloze en geestige avontuur. Bizarre situaties, stomende seks, laaiende ruzies, geheimen, bijzondere ontmoetingen en levensbedreigende omstandigheden volgen elkaar snel op. Naast avontuur zoekt hij ook iets anders. Een dieper geluk. Een diepere wijsheid. Meer. Gewoon meer van het leven. Intenser en echter. Hij komt de donkere kanten van zijn beste vrienden tegen. Maar nog meer komt hij zichzelf tegen. Waarom zou je in godsnaam naar Nepal willen liften? Vind het antwoord in Het Jongenshart.

Uit het boek

Om twaalf uur werden we wakker. De grote dag was aangebroken. De dag der dagen! Rood omcirkeld in mijn agenda en letters zo groot dat ze de omliggende dagen in volle dominantie annexeerden op een manier waarop Poetin vanuit jaloezie een spoedoverleg met zijn bevelhebbende generaal zou opeisen. Het aanbreken van deze dag was een goed moment om de grote vraag te stellen.
"Waar slapen we vannacht?"
Mijn ouders hoorden de vraag aan met pijn in hun hart. Hoe kan je dit nog niet voorbereid hebben?, hoorde ik ze denken. We pakten de Grote Bosatlas en overlegden over onze eerste bestemming.
"Berlijn?"
"Mweh, te ver."
"Hannover?"
"Joah, prima."
Via de website couchsurfing.com stuurden we verschillende verzoeken naar mensen in Hannover om bij hen te overnachten.
"We zullen onderweg wel zien of we tegenbericht krijgen en anders slapen we in de tent", zei Sjoerd.
Sjoerd en Robin vertrokken naar hun ouderlijk huis om hun spullen te pakken en afscheid te nemen. Ik nam afscheid van mijn ouders. Zonder het uit te spreken wist ik dat ze met één brandende vraag zaten. Waarom wil je deze reis in godsnaam maken? Ze stelden de vraag niet. Gelukkig, want ik had er geen antwoord op. Ik zat immers met dezelfde vraag. Alleen stelde ik deze vanuit een jeukende nieuwsgierigheid die niet verdween door te krabben. Met grote zorgen voor mijn veiligheid moesten ze mij wel laten gaan. Ze hadden gelijk. De reis is onverantwoord, gevaarlijk, onbezonnen, ondoordacht, naïef, te hoog gegrepen en gedoemd om te mislukken. Maar de reis niet maken zou simpelweg nog stommer zijn. Het enige wat zeker was, was dat ik de reis ging maken. Hij moest gemaakt worden. En geen van mijn donkerblonde, halflange en krullende haren dacht daar anders over.

Over de auteur

Ivo (1986, rechts op de foto) heeft een aangeboren fascinatie voor de menselijke geest. Wat drijft een mens? Vanuit de drang naar (zelf)kennis, legt hij zichzelf en anderen bloot onder een vergrootglas. Hij groeide op in Zwolle en woont tegenwoordig in Antwerpen. Daar is hij afgestudeerd als Psychologisch Consulent. Als coördinator, organisator en communicator werkt hij voor een onderwijsinstelling. In zijn werk leidt hij de opleidingen voor honderden studenten en docenten in goede banen.

Reviews

2017-11-18 11:01:04 | Door: Robin | Waardering:
Knap geschreven. Een echte page-turner.

2017-09-19 20:32:15 | Door: Michiel | Waardering:
Dit boek is geweldig! Het verhaal begint heel rustig maar hoe verder de reis vordert, hoe meeslepender het wordt. Grappige en onwaarschijnlijke anekdotes worden opgevolgd door intense en harde situaties. Maar wat misschien wel het mooiste aan dit boek is, is de openheid waarmee de auteur alles beschrijft. Geen onderwerp gaat hij uit de weg, je kijkt recht in zijn (jongens)hart. Een aanrader!

2017-06-11 12:00:02 | Door: Line | Waardering:
Op drie avonden tijd heb ik Ivo's avontuur van meer dan een jaar mee beleefd. Het leest namelijk als een trein! Er waren momenten bij dat ik ontroerd was, dat ik onder de indruk was, plaatsvervangende schrik of schaamte had, maar vooral zeer gelukkig was in zijn plaats voor deze unieke ervaring! Dit is een echt zomerboek en doet je kriebels krijgen om te reizen. Waar wacht je nog op?! :D

2017-06-09 17:06:37 | Door: Sjoerd | Waardering:
Geweldig verhaal dat in alle oprechtheid beschrijft wat er gebeurt als drie vrienden het grootste avontuur in hun leven aangaan. Van absurde en hilarisch anekdotes, tot confrontaties die de vriendschap op het spel zetten. Ondanks het diepe dal waar de hoofdpersoon door gaat, blijft het optimisme overheersen. Juist dit aspect en de meeslepende schrijfstijl maken het Jongenshart een zeer mooi debuut.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Het Jongenshart - Een waanzinnige reis naar Nepal

Auteur:

Ivo Geurts

Categorie:

Reizen

Aantal pagina's:

184

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

09-06-2017

ISBN:

978-94-0223-683-5 / 9789402236835

Vaste prijs:

€ 20,49

Waardering:

  • (4)