Het ontstaan en vergaan van de eerste werelden

Jan G. Vlaming

Category: Religion
  • (1)

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoe oud is onze planeet? Moeten wij ons schuldig voelen wanneer er iets ontdekt wordt dat ouder is dan 6000 jaar en ons afvragen waarom dat dan niet in de Bijbel staat? Is de religie dan toch een sprookje en is de evolutietheorie de waarheid? Welke leer van welke kerk is de zuivere waarheid en waarom zijn er dan zoveel verschillende geloven?

Dit boek probeert de waarheid bloot te leggen met argumenten uit de wetenschap en een brug te slaan tussen waarheid en leugens over het ontstaan en de vernietiging van de aarde.

From the book

Onze voorvaderen de ontdekkingsreizigers waren onverschrokken zeelieden. Zonder zeekaarten, zonder kennis van de gebieden waarin ze voeren zochten ze naar antwoorden en naar nieuw land. Toch waren ze wel bang dat ze op die verre reizen naar onbekende bestemmingen over de rand van de platte pannenkoek die aarde heette zouden vallen. Hopelijk was er een zone met monsters en woeste zeeën, waardoor ze gewaarschuwd zouden worden als ze te dicht bij die rand kwamen.
Het was ooit ook ronduit godslastering om te geloven dat de aarde niet het middelpunt van het heelal was, maar slechts een planeet die rond een tamelijk onbeduidende ster draaide. Vele wetenschappers in de astronomie werden in die tijd tot ketters verklaard voor hun ongeloof, terwijl de waarheid van dit feit eigenlijk al wel in de Bijbel werd vermeld. Deze waarheden werden alleen niet door de kerk erkend. Het was toen nog niet voor te stellen dat onze planeet zijn rondjes draaide rondom de zon. Een bol, die zomaar zonder fundering door de ruimte van het universum zweefde? Dus werden andersdenkenden maar tot gek en tot heks verklaard en zelfs gedood.
Wanneer dit boek stelt dat de planeet aarde miljoenen jaren oud is zal de schrijver ook door vele fanatieke andersdenkenden gek verklaard worden. Het zij zo. Het is echter geschreven voor mensen die openstaan voor de waarheid uit de Bijbel, voor nieuwe standpunten hierover en voor hen die de argumenten willen lezen en wegen. Het zou ook bepaalde verschillen in de diverse geloofsovertuigingen kunnen wegnemen en wetenschap en geloof dichter bij elkaar kunnen brengen.

About the author

Jan G. Vlaming werd in 1946 geboren in Yerseke. In die tijd een strenge leefgemeenschap van vissers en boeren. Hun standpunt was: ‘Je bent christen of je gaat naar de hel!’ Hij heeft nooit getwijfeld aan het geloof, maar zeker wel aan de leer van de kerk. Hoewel nog steeds lid van de evangelische kerk, noemt hij zichzelf liever een bijbelgelovige en bestrijdt de leer van de kerk met teksten uit de oorspronkelijke manuscripten.

Reviews

2017-10-09 11:56:08 | By: Jan G. Vlaming | Rating:
Prima onderwerp; voor velen interessant; Ook niet gelovigen en anders denkenden zullen herkenbare bewijsstukken vinden; Ik hoop dat dit boek wijd verspreid gaat worden.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het ontstaan en vergaan van de eerste werelden

Author:

Jan G. Vlaming

Category:

Religion

Number of pages:

182

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

25-08-2017

ISBN:

978-94-0223-849-5 / 9789402238495

Price:

€ 20,49

Language

Dutch

Rating:

  • (1)