Eric komt wat later

Marcel Triesman

Categorie: Romans

€ 20,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Eric is op zoek naar zichzelf. Hij voelt zich daarbij afgeremd door zijn vader, een dominante katholieke man. Eric vlucht in een huwelijk met Sara, een frigide en kwetsbare vrouw. Dit huwelijk brengt hem niet de warmte en de geborgenheid waarnaar hij al zo lang snakt. Hij gaat steeds meer aan zichzelf twijfelen en ontwikkelt een cynische kijk op het leven. Het stemmetje in zijn hoofd, de ‘buikspreekpop’, laat hem niet met rust. Eric reist voor zijn werk de wereld over en droomt zich een uitweg. Dan ontmoet hij Eva, het hippiemeisje dat zijn leven op z’n kop zet.

Uit het boek

Eric herinnert zich nog het moment, een aantal jaren geleden, dat toen hij thuiskwam van school, zijn vader een verfrommelde onderbroek met een ballpoint omhoog hield.
'Ik zocht iets in jouw kamer en kwam in een van de kasten een tekenrol tegen waarin dit gevalletje zat gepropt. Zoiets moet je in de was doen, wegstoppen op die manier is niet hygiënisch en onnodig. Een ongelukje kan altijd gebeuren, als het al een ongelukje was.'
Eric voelde het bloed uit zijn gezicht wegtrekken en moest bijna overgeven. Hadden die twee op zijn kamer zitten rommelen, op zoek naar bezwarend materiaal. Godverdekut, dacht Eric. Heb ik dan helemaal geen klein privacy meer, is hier niks meer heilig? 
'Had u niet kunnen wachten tot ik thuis was. Trouwens wat voor enorm belangrijks ligt er dan wel op mijn kamer? Het lijkt wel of u op zoek bent naar belastend materiaal.'
Hij wenste zijn vader en zijn vrouw een gruwelijke dood toe, een eeuwigdurend branden in een hel die hun zeker te wachten zou staan. Zijn vader liet altijd doorschemeren dat hij een keurige praktiserende katholiek is geweest, die heeft geleerd dat, al kwam de testosteron je poriën uit, je jezelf diende te beheersen. Masturbatie was in zijn ogen sowieso een ziekelijke bezigheid.
'Dit is ons huis en al word je zo groot als een kerktoren, hier bepaal ik de regels. Je kunt wel hoog van jouw toren blazen, maar daar hebben jouw moeder en ik geen boodschap aan.'

Over de auteur

Marcel Triesman (1948) is een kind van de zestiger en zeventiger jaren. Zijn muziek, creatieve ambities, zijn dromerijen, maar vooral ook de problematische relatie met zijn vader, lopen als een rode draad door deze decennia heen. Naast schrijver is hij beeldend kunstenaar.

Marcel is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Woerden. Eerder verschenen van zijn hand Klaagzang van een loopvogel (2012) en Drollenvangers en spijkerbroeken (2013).

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Eric komt wat later

Auteur:

Marcel Triesman

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

236

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

04-08-2017

ISBN:

978-94-0223-795-5 / 9789402237955

Vaste prijs:

€ 20,99