Estepona

Maartje Padt

Categorie: Romans
  • (5)

€ 19,50
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Twee jonge mensen houden zielsveel van elkaar. Zij wil graag kinderen maar daar denkt hij anders over. In de donkere dagen voor Kerstmis spat de relatie uit elkaar. De vrouw vlucht naar een vriendin in Zuid-Spanje, waar ze veel bijzondere mensen ontmoet die haar bijna haar verdriet doen vergeten. Bijna. Als ze vanuit Spanje telefonisch contact heeft met haar vriend wil ze terug.
Maar of dat wel zo verstandig is? De motieven van een gezamenlijke vriendin lijken niet helemaal zuiver te zijn.

Uit het boek

De reden dat ik naar Estepona vertrok was geen aangename. Integendeel.
De avond voor mijn onverwachte, onvoorbereide vertrek had ik nerveus over mijn dunne polsen gewreven. Maar er was nog een andere mogelijkheid om de helse pijn te ontvluchten. En na een doorwaakte nacht verliet ik het huis dat geen thuis meer was. Einddoel Estepona.
Op het moment dat ik de voordeur achter me dichttrok wist ik nog niet dat Estepona mijn bestemming zou zijn. De regen striemde in mijn gezicht, ik struikelde meer dan ik liep richting Centraal Station.
"Ik maak zelf wel uit wat ik doe", had hij gezegd.
Later, tijdens een van mijn talloze slapeloze nachten, las ik Nostalgie is ook niet meer wat het was. Daarin schrijft Simone Signoret: "De keuzes die je in je leven maakt worden altijd ingegeven door iemand anders, door een ontmoeting of door het feit dat je je waar wilt maken in de ogen van sommige mensen."
"Ik maak zelf wel uit wat ik doe."
De zin denderde door mijn hoofd toen ik de stationshal binnenging. Tot ik de zwerver zag, een bekende in het straatbeeld van de binnenstad. Ik kreunde. Ik was bang, bang voor het smerige verval, de peilloze afgrond waarin ook ik terecht kon komen. Ik schafte een enorme hoeveelheid vitaminepillen aan en bande voor onbepaalde tijd de alcohol uit.
Het was elf uur ’s morgens, mijn leven was kapot, maar ik wilde het niet opgeven. Nog niet.

Over de auteur

Maartje Padt woont en werkt in Amsterdam. Zij heeft een zoon. Ze houdt van reizen, lezen, tuinieren en struinen op rommelmarkten.
Eerder verschenen van haar twee prentenboeken waarvan één werd vertaald in het Frans, Deens, Amerikaans en het Engels. Ook schreef en publiceerde zij korte verhalen.

Reviews

2017-10-06 10:18:58 | Door: Judith | Waardering:
Het boek is bijzonder goed geschreven, omdat je de pijn en het verdriet voelt van de hoofdpersoon. En je hoop dat het uiteindelijk goed komt tussen haar en haar geliefde.....

2017-09-20 11:53:42 | Door: Akkie | Waardering:
Een mooi geschreven boek. Het leest vlot weg. In twee dagen uitgelezen

2017-08-30 19:46:41 | Door: Joanna | Waardering:
Een avontuurlijk en realistisch verhaal over drama in de liefde! Bijna in 1 zucht uitgelezen, zo goed vind ik dit boek! Dat maar veel mensen dit fantastische verhaal mogen ontdekken, it was surely worth my time!

2017-08-12 17:09:56 | Door: Hanne van der Linden | Waardering:
Knap hoe een thema n.l. liefdesverdriet, in een heel boek is beschreven.

2017-08-01 14:50:14 | Door: Kitty | Waardering:
Leuk boekje voor op vakantie of daarbuiten. Er worden herkenbare situaties in beschreven waardoor je gemakkelijk in het verhaal komt. En ondanks het pittige thema leest het toch gemakkelijk weg. 5 sterren.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Estepona

Auteur:

Maartje Padt

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

164

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

21-07-2017

ISBN:

978-94-0223-770-2 / 9789402237702

Vaste prijs:

€ 19,50

Waardering:

  • (5)