De rode minirok

Lutgarde D'Hulster

Category: Stories

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek bevat een dertigtal kortverhalen. Ze zijn allen met veel verbeelding geschreven. Enkele zijn reisverhalen. ‘ De Rode Minirok ‘ is gebaseerd op de sportdag die we in Vlaanderen elk jaar beleven. Het is ook een romance, die in elke school kan gebeuren. ‘ Even uitwaaien’ is de weergave van een fietstocht, die in de maand januari plaats vond. Het contact met de overleden zus is een vleugje fantasie. ‘Varen met Kapitein Geernaert’ is een realiteitsweergave over het werk van de vader van een leerling van de schrijfster. Hiervoor nam ze een interview af. Zo volgen nog veel andere originele en boeiende verhalen. Geniet ervan.

From the book

Plots komt een flinke jonge man op me toegestapt en nodigt me uit tot de dans. Hij is zeer charmant en straalt jeugdige schoonheid uit met zijn donker haar en twee stralende kijkers. Ik waag me met hem op de dansvloer.
‘Ole guapa’ van Malando, een sterk geritmeerde tango. We stappen achtereenvolgens naar elkaar toe en van elkaar weg. We volgen oplettend de opgelegde danspatronen. We vergeten de wereld rondom ons en gaan op in deze vlotte dans. Wat fijn zo te kunnen genieten in aangenaam gezelschap.
Daarna volgt een tedere slow. Een totaal andere sfeer: wat stiller en meer ingetogen. Mijn partner trekt me dicht tegen zich aan. Ik voel me wat onzeker en trek me voorzichtig wat terug. Ik houd afstand. Het is toch nog altijd een vreemde man die ik niet ken. Voor de rest vlot alles best. We zwijgen en storen de sfeer niet, we genieten in stilte. Het is een fijn samenspel en aanvoelen van elkaar op deze betoverende muziek. Na deze eerste dansen ter kennismaking brengt hij me terug naar mijn stoel en dankt me beleefd.
Mijn vriendin die ons wat gevolgd heeft zegt:
"Wat een mooie man heeft jou gekozen! Wat ben jij een geluksvogel". Ik ben wat verrast door deze opmerking en knik even. Ik voel me geweldig maar laat het niet merken aan de buitenwereld. Ik rust wat uit en drink van mijn fruitsap. Een kwartier later komt hij me weer halen. Op een Engelse wals zweef ik in zijn sterke armen heerlijk over de plankenvloer. Alles vergeten en alleen maar genieten. Het kan niet beter.

About the author

Hejatomsma is de auteur en de illustrator van dit boek. Ze gaf veertig jaar les in de kleuterklas. Af en toe mocht ze in het eerste of tweede leerjaar van de basisschool lesgeven als er een collega afwezig was. Ze fantaseerde veel verhalen voor haar leerlingen. Met ‘De Rode Minirok’ behaalde ze een eerste prijs in Amsterdam voor kortverhalen. Vandaar dit boek met het bekroonde verhaal. Hejatomsma schreef reeds vijf boeken: drie poëziebundels, een roman en een leesboek voor achtjarigen. Dit is haar zesde boek. Ze behaalde drie literaire prijzen. Haar boeken zijn opgenomen in vijf openbare bibliotheken.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De rode minirok

Author:

Lutgarde D'Hulster

Category:

Stories

Number of pages:

186

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

17-08-2018

ISBN:

978-94-022-4185-3 / 9789402241853

Price:

€ 20,49

Language

Dutch