Inspirerende gedachten bij het scheppingsverhaal - Handreiking voor de humanist, agnost, filosoof en christen

Huug van Leeuwen

Category: Religion

€ 22,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het is verrassend om te zien hoe de eerste mens mòest overtreden. Zo kon God rechtens verder met zijn veelzeggend plan. De heilsgeschiedenis zou er de relevantie van aantonen. Haar lange, zinvolle strijd toont wat zich afspeelt tussen hemel en aarde en voorzegt wat komen moet. Wanneer het inspirerend ‘Licht der Wereld’ verschijnt, opent Hij het geheim van het Koninkrijk Gods. Een diepzinnige kijk op de eindtijd beschrijft hoe zijn volgelingen zich vormen tot een transparant volk, dat daar de vrucht van voortbrengt. Nog weet de vijand zich onder hen te infiltreren en zet hij op een profane manier zijn laatste troeven in.

From the book

Dat de mens sterfelijk en dus kwetsbaar is, weet hij, maar dat dit ooit de bedoeling van een schepper is geweest, kan hij zich zomaar niet voorstellen. Zijn zoektocht naar het onverklaarbare is in feite de hunkering van zijn intelligentie, hij zoekt van nature een verklaring voor zijn lijden en schuldgevoelens. Zijn aangeboren nieuwsgierigheid naar het onbekende, zucht daar een rechtvaardige verklaring voor te vinden. Waarom is het leven zoals het is, strijdbaar, onverdraagzaam en eindig? Zijn redelijk vermogen zegt hem dat het wel legaal móet zijn van ‘een hogere macht’ kennis te nemen. Zijn vermoeden dat er méér is tussen hemel en aarde dan alleen leven en dood zal hem behoeden voor desinteresse voor de zin van zijn bestaan. Het gevoel dat er een geestelijk wereld bestaat hoort gewoon bij de mens, zijn godsbesef vraagt om rechtvaardiging.

About the author

Huug van Leeuwen (Alphen a/d Rijn, 1933) had al jong brede interesse voor geloofszaken. Was altijd al een "denker", die religies en filosofieën toetst aan zijn leidraad – de Bijbel.
Naast zijn werk als middenstander en later leraar, was hij jaren actief als voorganger en gastspreker binnen de Evangelische gemeenten. Van Leeuwen voelt zich thuis in het geloof in Jezus, meer dan in dogma’s. Zijn motto: zoek het Plan van GOD.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Inspirerende gedachten bij het scheppingsverhaal - Handreiking voor de humanist, agnost, filosoof en christen

Author:

Huug van Leeuwen

Category:

Religion

Number of pages:

278

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

01-12-2017

ISBN:

978-94-0224-124-2 / 9789402241242

Price:

€ 22,49

Language

Dutch