Alles voor de show?

Roline Hiltermann

Category: Young Adult
  • (2)

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Liz heeft het voor elkaar: ze woont midden in Amsterdam, heeft geweldige vriendinnen en een topbaan; ze is namelijk redacteur bij het televisieprogramma Hitstars. Ze leidt een spannend leven, want cd-presentaties, premièrefeestjes en borrels met de sterren horen bij het werk. Als ze naar Ibiza mag om de hunk van dit moment te interviewen, Roel le Carp, kan ze haar geluk dan ook niet op. Klinkt top, tot ze kennis maakt met de nare kanten van dit werk; deadlines, verwende sterren en veel roddel en achterklap. Kan Liz zich staande houden in deze harde televisiewereld?

From the book

‘Liz!’, krijste Max al toen hij me aan zag komen lopen. Hij zat achter zijn bureau en zwaaide met een tijdschrift in zijn hand. Claire kwam er ook bij staan, en samen keken ze me met een vreemde blik aan terwijl ik de redactieruimte opliep. Toen ik dichterbij kwam, zag ik eindelijk dat Max stond te zwaaien met de roddelbladen. Waarom deed hij daar zo krampachtig over? Stond Roel erin? Of Manuel met Reina? Was ze toch zwanger?


Maar zodra ik bij de tafel aankwam en mijn tas op mijn stoel gooide, sloeg Max het blad open en wees naar de enorme foto die het blad vulde.


O nee!


Ik voelde het bloed uit mijn gezicht wegtrekken en keek Max en Claire verbijsterd aan.


Dat was ik. Met Roel. Hij had zijn arm losjes om mijn schouders geslagen en we keken allebei naar beneden. Mijn haar viel over mijn ogen en mijn gezicht, wat er tenminste nog van te zien was, had een bedrukte uitdrukking. Roel daarentegen keek blij en half schuin naar me op met zijn mond in een soort O-vorm, alsof hij tegen me praatte.


Wanneer was dit? Mijn gezicht veranderde in een grote frons terwijl ik nadenkend naar de foto keek.


Toen herkende ik zijn voordeur. Er was een foto gemaakt toen ik Roel maandagochtend had opgehaald. Ik had altijd gedacht dat een fotograaf ineens van achter een kliko voor de BN’ers sprong, een paar foto’s maakte en weer weg rende. Maar ik had geen fotograaf gezien, geen geklik gehoord, helemaal niks. Hoe was ik toch van zo dichtbij en midden op straat gefotografeerd? Ik maakte mijn blik los van de foto’s en zag de schreeuwerige kop die erboven stond. "Wie is de nieuwe vlam van Roel le Carp? Temt deze mysterieuze dame eindelijk de eeuwige vrijgezel?"

About the author

Roline Hiltermann woont in Amsterdam en werkt al jaren voor diverse televisieprogramma’s. Alles voor de Show is haar eerste boek.

Reviews

2017-11-27 15:34:56 | By: Stefanie Rls | Rating:
"Alles voor de show?" is een eerste kennismaking met Roline Hiltermann als schrijfster, want dit is haar debuut. Vaak vind ik dit persoonlijk heel erg moeilijk om zo'n boek te recenseren. Je kan het immers niet vergelijken met ander werk van de auteur én het is hun eersteling. Je wilt de schrijver dus zeker niet ontmoedigen. Toch blijft het belangrijk om eerlijk te blijven en daarom moet ik zeggen dat ik er wat meer van had verwacht. Het is een leuk boek om lezen, daar niet van, en de showbizzwereld komt goed aan bod. Je merkt echt dat Roline uit dat wereldje komt en door haar ervaringen best wel een goeie inkijk heeft in het gebeuren. Je waant je dus degelijk tussen de sterren in Amsterdam, heerlijk! Ook het plot is leuk gevonden en typisch voor het chiclitgenre, maar nu komt het, helaas. Ik vind het een beetje oppervlakkig geschreven en soms nogal van de hak op de tak springen. Omdat er niet altijd alinea's aanwezig zijn waar het moet, zorgt dit dat je wat gas moet terugnemen en dat is jammer. Bij chicklit moet je echt kunnen verdwalen en doorlezen. Hier is dat niet altijd het geval, ook omdat het in mijn ogen nogal passief geschreven is en er toch nog wat taalfouten zijn ingeslopen. Ik vind het jammer, want de cover is zo leuk gemaakt en Roline weet echt waar ze het over heeft, dus binnenkort misschien een nieuwe? Kate en Sophie verdienen immers ook een vriendje!

2017-10-31 16:56:45 | By: CLD | Rating:
Als je into chicklits bent, moet je ‘Alles voor de show?’ zeker toevoegen aan je collectie! Showbizz, verwende supersterren en glamourfeestjes; alles zit erin. Het boek doet denken aan de chicklits van Lauren Weisberger. Extra leuk is dat dit boek zich niet in New York of Londen afspeelt maar in Amsterdam en in de Nederlandse glamourwereld. Echt een heerlijk wegleesboek!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Alles voor de show?

Author:

Roline Hiltermann

Category:

Young Adult

Number of pages:

208

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-08-2017

ISBN:

978-94-022-3821-1 / 9789402238211

Price:

€ 20,49

Language

Dutch

Rating:

  • (2)