De Religie die Vrouw heet

Theo Verheggen

Category: Novels
  • (1)

€ 18,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Deze erotisch-filosofische roman verhaalt over de vlucht van een naakte krijger, met rugzak, op innerlijke en uiterlijke ademtocht door de Siërra Madre, Mexico. Met de Vrouw als leidraad. De hoofdpersoon wordt als door de bliksem getroffen: door ontrouw, natuur en gedachtestormen. Terwijl zijn begeertelichaam dieper doordringt in haar, brengt de cadans van geloof, hoop en liefde hem stap voor stap dichterbij het Wezen. Met zijn levensdraad van hersenspinsels bouwt hij een labyrint in de moleculaire vorm van een hersencel, om op grote hoogten verbindingen te leggen tussen wetenschap, mystiek, liefde en erotiek.

From the book

"Kom. Ik maak je broek los." Ze is loodzwaar als ik haar onder de schouders optil en haar ritssluiting helemaal openmaak. "Zo kun je makkelijker ademhalen." Ik ben ongerust. Het is nu te laat om terug te gaan. Halverwege halen we nog. Daar is de lucht niet zo ijl als hier. Haar moe kijkende ogen doen me beslissen om te blijven. "Probeer je te concentreren op een buikademhaling. Die is beter dan met je borst." probeer ik zo overtuigend mogelijk. Al die spieren die je gebruikt om je longen te vullen met borstademhaling is energieverkwisting. Buikademhaling is niet zo verslindend en ook gezonder voor je maag- en darmwerking. Dat leer je bij iedere oosterse bewegingsleer als allereerste oefening. Ik kan me herinneren, dat ik twee weken van concentratie voor het slapen gaan nodig had om dat te leren. Nu gaat dat vanzelf. Het is een deel van mijn wezen geworden. Ze probeert ‘t, maar haar ademtekort dwingt haar tot heftige bewegingen met haar bovenlichaam. Ik ga achter haar zitten en leg mijn armen losjes om haar middel. Heel langzaam voer ik de druk op en luister naar haar hijgen. Een heel ander hijgen dan vannacht. Dit is geen kwestie van ontlading. Dit is pure ademnood. Gelukkig komt er rust in haar mooie lijf. Ik zou het mezelf nooit vergeven als er iets met haar gebeurde. De zon kan nu elk moment veranderen in een oranje bol. De sterke koffie die ik zet zal het hart sneller laten kloppen. Ze zit met een dromerige, meditatieve uitdrukking in de diepte te staren. Ik reik haar de mok aan. "Wat is het mooi hier." klinkt het zacht. Ze is duidelijk door de hoogte overweldigd. Misschien speelt het zuurstoftekort ook mee. Plotseling verandert de zon van een felle kegel in een zacht oranje gekleurde bal.

About the author

"Ervaringen in het buitenland brachten mij helder inzicht en een scherp onderscheidingsvermogen. Als dichter reflecteer ik op gevoelige wijze het innerlijke landschap. Als columnist hou ik de maatschappij een spiegel voor. Uiterlijk landschap en gewoonten verschillen, terwijl de menselijke oervorm blijft. In dit semi-autobiografische werk reist u met mij en ‘mijn’ vrouwen mee op het ritme van deze intense levensreis door Mexico. Met dit perpetuum mobile van wetenschappelijk-filosofische beschouwingen, vloeit het verleden via het nu in de toekomst."

Reviews

2014-07-16 05:55:07 | By: Tom harding | Rating:
Goedkoop erotisch verhaal nep geographie typografieWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Religie die Vrouw heet

Author:

Theo Verheggen

Category:

Novels

Number of pages:

256

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

27-05-2009

ISBN:

978-90-883-4884-6 / 9789088348846

Price:

€ 18,95

Language

Dutch

Rating:

  • (1)