De zwaan Samuel

Luc Schoenaers

Categorie: Gedichten
  • (1)

€ 14,99
Gratis verzending
Levertijd vijf tot tien werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Geen letter in De zwaan Samuel is toevallig, geen woord opgedrongen. Alle teksten vertellen over ‘het’ leven. Over de vreugde. Over het verdriet. Over de gewone en ongewone dingen. De lezer zal zich vaak herkennen in Lucs impressies, eenvoudigweg omdat ze zo des leven zijn. Maar de interpretatie laat hij graag over aan wie het boek ‘doorslentert’. Stijl noch inhoud behoren tot de wetenschap van de letterkunde. Wie leest, bepaalt kleuren en tinten. Luc stelt zich liever op als tochtgenoot, niet als meester. Hij gaat samen met de lezer een weg, als ‘compagnon de route’. Aldus lectori salutem of ‘heil aan de lezer’.

Uit het boek

'DE ZWAAN SAMUEL'

 
Zoals het leven niet rechtlijnig loopt,
zo zwemt de zwaan door de grote plas.
Voor wie heel aandachtig kijkt, verraadt
zijn hals de twijfels die hem overspoelen,
terwijl zijn blik eerder gericht is op links
buigt zijn lange hals subtiel naar rechts.
 
Ik gaf de sierlijke, twijfelende watervogel
een naam, naar de getormenteerde
Samuel Beckett.
 
Uiteindelijk overwint de vastberadenheid
van de zwaan, trouwens zoals de onze en zo
bereikt hij ook altijd de veilige oever.

Over de auteur

Al laat zijn naam het niet vermoeden, Luc is een Luikenaar. Hij leerde het Nederlands op school. De taal beheersen en liefhebben kwam later. Oud noch jong, geboren in 1953, is hij erachter gekomen dat het leven kansen en teleurstellingen aanreikt. Hij schrijft omdat hij het graag doet en hij verslaafd is aan de pen. Zijn overpeinzingen over gewone dingen wil hij met jou simpelweg delen. Als perfectionist heeft hij veel aandacht voor details en staat hij vaak stil bij de dingen. Schrijven is net als fotografie ‘zien en waarnemen’ en dan pas ‘vertellen’. Luc is dus een bonafide gluurder en pas daarna een narrator.

Reviews

2017-10-03 16:27:11 | Door: Christine Van Acker | Waardering:
Het was boeiend om, samen met Samuel, een stukje mee op weg te gaan doorheen het kleurenpalet van het leven. Uiteraard zal dit boekje nog herhaaldelijk ter hand genomen worden om helemaal, of deels door te nemen naargelang van de op dat moment heersende stemming. Luc Schoenaers bezit niet enkel het talent om mensen en de wereld haarfijn aan te voelen, hij kan deze emoties bovendien heel stemmig in woorden vertalen en zo delen met anderen.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De zwaan Samuel

Auteur:

Luc Schoenaers

Categorie:

Gedichten

Aantal pagina's:

52

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Hardcover A5

Verschijningsdatum:

08-09-2017

ISBN:

978-94-0223-895-2 / 9789402238952

Vaste prijs:

€ 14,99

Waardering:

  • (1)