Wie Mij eet… Er zit meer in brood en wijn - Sleutels naar al onze rijkdommen in Jezus

Ignace Demaerel

Category: Religion

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het laatste avondmaal van Jezus wordt in alle christelijke kerken geregeld herdacht en gevierd. De grote vraag is of we er wel alle rijkdommen uithalen die erin zitten. Dit boek wil dieper graven naar de vele verrassende betekenissen van brood en wijn in de Bijbel. Uiteindelijk blijkt dat alle krachtlijnen van de Bijbelse boodschap hier samenkomen: bloed en offer, kruis en lijden, verzoening en redding, genade en nieuw verbond, opstandingsleven en overwinning. Via brood en wijn wil dit boek doorsteken naar de fundamenten van ons kostbare geloof. Het is een pleidooi om bewuster en vreugdevoller om te gaan met alle bronnen van het heil.

From the book

Er zijn in ons leven van die dingen die we doen of zeggen, die het wézen van ons bestaan raken, de kern van het leven, de fundamenten van onze identiteit, onze eeuwige bestemming. Maar door de regelmaat waarmee we ze doen, kunnen ze zo gemakkelijk ‘gewoon’ worden en tot een holle routine vervallen. Liefde is daarvan een voorbeeld. Liefde is een kracht, die onze diepste snaar kan doen trillen, een gloed die ons boven onszelf uittilt. Maar iedereen die ooit hevig verliefd was of intens liefgehad heeft, weet hoe gemakkelijk de sleur in een jarenlange relatie kan binnensluipen: die kostbare toewijding aan en van onze partner kan alledaags en evident worden. Iedereen echter die deze onbetaalbare liefde belangrijk genoeg vindt om een leven lang te koesteren, zal duizend creatieve wegen zoeken (én vinden!) om dit geenszins te laten gebeuren, maar de liefde blijvend fris te houden.
Ook in het christelijke leven hebben we gelijkaardige verschijnselen: in de kerk gebruiken we vaak en gemakkelijk woorden als ‘genade’, ‘verbond’, ‘geloof’, ‘bekering’, ‘vergeving’… alsof het dagelijkse, eendimensionale realiteiten zijn. Maar elk daarvan ontsluit een hele wereld die, als we ze ten volle beseffen, ons overweldigt en ons wezen diep vanbinnen verandert. Wie het vergund wordt een blik te werpen in de diepte van Gods genade en vergeving, wie zijn onmeetbare goedheid ‘proeft’, kan geen droge ogen meer hebben.

About the author

Ignace Demaerel (1961) heeft een passie om dieper in de Bijbel te duiken en verborgen schatten naar boven te halen. Hij is godsdienstleraar en pastor in Brussel, gebedscoördinator in België en columnist. Zo publiceerde hij reeds een brochure over eenheid, een boek over gebed en ‘Jezus 2.0’, een boek over Jezus voor deze generatie. Hij is getrouwd met Miet en vader, pleegvader, schoonvader en grootvader. Hij studeerde wijsbegeerte en godgeleerdheid, en was een tijdlang ondervoorzitter van de Evangelische Alliantie Vlaanderen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Wie Mij eet… Er zit meer in brood en wijn - Sleutels naar al onze rijkdommen in Jezus

Author:

Ignace Demaerel

Category:

Religion

Number of pages:

188

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

11-08-2017

ISBN:

978-94-022-3808-2 / 9789402238082

Price:

€ 20,49

Language

Dutch