Snelweg 61 naar de hemel

Dirk Geeroms

Categorie: Romans
  • (1)

€ 19,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

William, een man van 56, heeft zijn hele leven lang al slechts één droom: de Mississippi Delta doorkruisen om zich te laven aan de bron die hem troost biedt in zijn lusteloze leven: de blues. Wanneer hij zijn vrouw ten grave draagt, besluit hij eindelijk om zijn aangeboren luiheid opzij te zetten en zijn leven een nieuwe wending te geven: hij trekt naar de Verenigde Staten. In zijn gehuurde Mustang begint hij aan zijn trip naar het diepe zuiden langs Highway 61. Aan de crossroads in Clarksdale ontmoet hij de mooie, maar mysterieuze Cynthia.

Uit het boek

De snelheidslimiet was 65 mijl per uur, zo’n 100 kilometer, maar daar kwam William helemaal niet aan. Zo duurde het bijna een uur - zo’n heerlijk uur in een mensenleven waarin je niets speciaals doet, maar waarvan je ongelofelijk geniet – voor hij het bordje van Clarksdale tegenkwam. Enkele kilometer verder, toen de eerste huizen in zicht kwamen, doemde het monument op: de drie grote, blauwe gitaren die de crossroads aanduidden, het kruispunt van Highway 61 en 49, de plaats waar Robert Johnson volgens de legende zijn ziel aan de duivel verkocht zou hebben in ruil voor meesterschap op de gitaar.
William parkeerde zijn wagen langs de kant van de weg en stak de straat over naar een van de heiligste plaatsen in de blueswereld. Alhoewel heilig misschien een slecht gekozen woord was en over de exacte plaats was er ook enige verdeeldheid binnen bluesmiddens. Hij begreep ook niet goed waarom er drie gitaren in mekaar verstrengeld waren; twee had hem veel logischer geleken. Op een kruispunt komen toch ook twee straten samen?
Hij wilde net het bijhorende gouden plakkaatje lezen, toen hij een stem achter zich hoorde: "Geloof jij dat dit hier de plek is?"
Hij draaide zich om en keek in de kastanjebruine ogen van een leuk uitziende dame. Ze was een beetje kleiner dan hij, slank gebouwd en net als hij gekleed in een jeansbroek en een T-shirt.
William kon net op tijd verhinderen dat zijn mond openviel en zei: "Hallo."
"Hi", antwoordde de vrouw.
Hij schatte haar rond de 40. Haar zwarte, krullende haren vielen tot net op haar schouders en haar fijne mond en klein wipneusje gaven haar gezicht een liefelijk voorkomen.
"Wel?" probeerde ze nog eens.
"Pardon?" vroeg hij.
"Of je denkt dat dit de plek is?" herhaalde ze haar eerste vraag.

Over de auteur

Dirk Geeroms (1967) woont in Oudegem, Dendermonde, met zijn twee kinderen en geeft les in Aalst. Snelweg 61 naar de hemel is zijn tweede boek. Zijn eerste worp, Onbereikbaar, verscheen eveneens bij Boekscout. In beide uitgaven speelt muziek voor de hoofdfiguur een grote rol, net als de wil om zijn leven over een andere boeg te gooien. Terwijl in zijn eerste boek de nadruk meer op het psychologische lag, probeerde de auteur ditmaal het verhaal in een avontuur te gieten dat sterk aan roadmovies doet denken. Stap in en scheur weg met die Mustang!

Reviews

2017-07-27 22:00:46 | Door: Annik De Kimpe | Waardering:
Heel vlot geschreven boek, boeit van begin tot het einde. Alles is zo mooi beschreven, je beleeft het verhaal met af en toe toch heel verrassende wendingen en leuk einde. LOVE IT !Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Snelweg 61 naar de hemel

Auteur:

Dirk Geeroms

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

186

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

07-07-2017

ISBN:

978-94-0223-742-9 / 9789402237429

Vaste prijs:

€ 19,99

Waardering:

  • (1)