Het moment van de afrekening

Willem-Anton Hoogveld

Categorie: Thrillers
  • (3)

€ 22,99
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Voorjaar 2011. De 47-jarige homoseksuele vrijgezel Willem-Anton Hoogveld leidt een rustig en comfortabel leventje als frauderende vermogensbeheerder. Een bericht op het intranet van zijn werkgever brengt bij Hoogveld echter een diep weggestopt jeugdtrauma naar boven. Hoogveld raakt hierdoor emotioneel volledig uit balans. Hij besluit tot drastische stappen om definitief af te rekenen met het verleden: een beslissing met fatale gevolgen. Een ontmoeting in het najaar van 2014 zal de cirkel met het verleden uiteindelijk rond maken. Maar voordat het doek definitief valt, doet Hoogveld nog één onaangename ontdekking…

Uit het boek

Dat was het: ik zou een ontmoeting hebben met een privédetective die mij tijdens het in opdracht van de familie gevoerde onderzoek in het vizier had gekregen en eens nader met mij wilde kennismaken. Ze stuurden natuurlijk expres een vrouw in de veronderstelling dat ik wellicht gevoelig zou zijn voor vrouwelijke charmes. Sowieso is het een feit dat vrouwen beter dan mannen in staat zijn een sfeertje van vertrouwelijkheid te creëren. Een vrouw zou mij meer weten te ontlokken dan goed voor me was. Maar daar was ik zelf bij en een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ik kon altijd weglopen en de verongelijkte onschuld uithangen als het gesprek de verkeerde kant op zou gaan.
   Ik bestelde nog een glas mineraalwater bij de verveelde ober en keek op mijn horloge. Het was ongeveer halfdrie. Buiten op het perron werd het levendig door een groep passagiers van een net gearriveerde trein die op weg was naar de oostelijke uitgang van het station.
   De deur van de restauratie zwaaide open en er kwam een jong stelletje binnen, zo te zien rugzaktoeristen. Een rijpere vrouw in een fletse overjas glipte met hen mee naar binnen. Het stelletje zocht een tafeltje achter in de zaak. De vrouw keek wat rond. Zou zij…? Maar het was nog te vroeg.
   Plotseling zag ik de vrouw mijn kant op kijken waarna ze resoluut op mijn tafeltje afliep. "Meneer Hoogveld?"

Over de auteur

Willem-Anton Hoogveld (1964), een pseudoniem, is als fiscalist al jaren werkzaam in de fraudebestrijding. Al sinds zijn tienertijd is hij liefhebber van psychologische thrillers. De verbinding tussen heden en verleden heeft hem altijd gefascineerd. Een reünie van zijn middelbare school in 2014 is de directe aanleiding geweest tot het schrijven van zijn debuutroman ‘Het moment van de afrekening.’ Willem vond het een uitdaging om in zijn verhaal verschillende maatschappelijke thema’s met elkaar te combineren en daar ook zijn persoonlijke ervaringen en soms wat cynische blik op los te laten.

Reviews

2018-01-05 14:37:43 | Door: Hedwig
Goed kloppend verhaal in een lekker te lezen boek. De schrijver neemt je mee in zijn wereld en je kunt je de omgevingen en zijn gevoelens goed voorstellen. Mooie wending in het verhaal. Prima boek

2017-09-04 20:30:37 | Door: Monique | Waardering:
Een gebeurtenis in het verleden leidt tot een vergelding. Willem ontvouwt op een intrigerende en gedetailleerde wijze wat hem heeft gedreven tot deze oncorrigeerbare fout en zijn pogingen tot het verhullen van zijn daad. Kan Willem op de sympathie van de lezer rekenen voor zijn handelen? Vindt Willem uiteindelijk zelf een rechtvaardiging voor zijn daad? Op zijn persoonlijke manier opent de schrijver steeds weer een nieuw luikje die een deel van de persoonlijkheid van Willem laat zien. Wat drijft hem tot zijn normoverschrijdend gedrag? De ontknoping vormt de apotheose van een geweldig debuut tot een thriller van formaat.

2017-08-25 19:24:42 | Door: René van der Hart | Waardering:
Een fascinerend boek. Mooie verhaallijnen en vooral mooi en spelend Nederlands. Zelfs tegen het einde van het boek, weet je niet hoe het af gaat lopen. Heel verrassend. Heel bijzonder om te lezen hoe de schrijver vooral met zichzelf in gesprek is om er daarna achter te komen dat de wereld ook mee doet. Het is lang geleden dat ik zo'n (haast) Ludlum-gedetailleerd plot heb gelezen. Het aanraden waard.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Het moment van de afrekening

Auteur:

Willem-Anton Hoogveld

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

338

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

11-08-2017

ISBN:

978-94-0223-816-7 / 9789402238167

Vaste prijs:

€ 22,99

Waardering:

  • (3)