Het leven van Grietje op het platteland

Karlien Obispo - Niessink

Categorie: Romans

€ 17,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

“Het leven van Grietje op het platteland” gaat over een boeren jongedame die met haar vader op een boerderij in Groningen woont. Naast hun boerderij staat een boerderij leeg en hier komt een nieuwe buurman wonen. Deze buurman heeft echter een verleden, waar Grietje niets vanaf weet.

Uit het boek

Het nieuwe jaar is inmiddels aangebroken en het inzaaien van het land is in volle gang, maar door deze plotselinge ziekte van haar vader moet Grietje hier tijdelijk mee stoppen. Ook Dirk is zich hiervan bewust en hij vraagt aan de buren of zij Grietje hier de komende tijd mee kunnen helpen. Aafke stemt hiermee in en de komende tijd helpen de kinderen van Aafke Grietje veel mee op het land en in het huis. Grietje vindt dit erg prettig en ze kan zelfs weer voorbereidingen treffen voor de grote dag straks in mei. Ze kijkt met vreugde hiernaar uit en Aafke helpt haar veel hiermee. Maar Grietje blijft zich zorgen maken om haar vader. De dokter is inmiddels langs geweest en hij heeft geconstateerd dat het een verwaarloosde longontsteking is. Nu met andere medicatie hoopt Grietje dat het de komende tijd beter gaat. Dirk komt na zijn werk langs en hij treft Grietje in de keuken aan. Hij vraagt haar hoe haar dag is geweest. Grietje hoopte al dat hij na zijn werk zou langskomen, want ze wil graag de trouwlocatie met hem bespreken en deze eventueel in de loop van de avond bekijken als een van de kinderen bij haar vader kan blijven. Dirk stemt hiermee in en hij laat zien aan Grietje dat hij ervan geniet hoe zij bezig is met de voorbereidingen van de bruiloft.
Na het eten gaan ze samen op de wagen naar een mooie locatie net buiten het dorp maar niet te ver van hun huis. Ook de weg ernaartoe moet niet te vermoeiend zijn voor haar vader. Dirk vindt de locatie ook erg geschikt. Ze genieten van de ondergaande zon en de tijd die ze samen hebben na het harde werken op het land en in huis. Ze hebben fijne gesprekken over hun aanstaande bruiloft en ze kijken ernaar uit om samen een leven op te bouwen op de boerderij van Dirk. Ineens horen ze in de verte geroep: "Dirk! Grietje! Kom gauw naar huis", horen ze de luide stem roepen. Na enkele ogenblikken zitten ze samen op de wagen en rijden ze met grote vaart terug naar de boerderij van Grietje. Op het erf staat Josien, de dochter van Aafke, al met haar armen te zwaaien en te roepen: "Je vader Grietje, het gaat niet goed!"

Over de auteur

Karlien Obispo - Niessink is een getrouwde vrouw uit Almelo waar ze woont samen met haar man en drie kinderen. Verhalen schrijven en bedenken is een hobby dat Karlien graag doet, echter kwam het er nooit van om deze uit te geven in een boek. Naast het schrijven van verhalen en meedoen aan schrijfwedstrijden, gaat Karlien ook graag op pad met haar gezin in de natuur op de fiets. Hier doet ze ook veel inspiratie op voor haar verhalen.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Het leven van Grietje op het platteland

Auteur:

Karlien Obispo - Niessink

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

78

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

22-09-2017

ISBN:

978-94-0223-913-3 / 9789402239133

Vaste prijs:

€ 17,49