Niet duwen - Zoektocht naar een diagnose voor een bijzondere hersenaandoening

René Lamers

Categorie: Gezondheid
  • (2)

€ 18,99
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

De jarenlange zoektocht naar een diagnose voor een bijzondere hersenaandoening wordt goed leesbaar en herkenbaar beschreven. De afgelopen jaren is het leven van de schrijver drastisch veranderd. De kennismaking met de medische wereld en de aanpassingen in het dagelijks leven worden op een praktische en een voor de leek begrijpbare manier toegelicht. De diverse veranderingen komen aan bod en geven de lezer houvast. Luchtig, handig en soms ontroerend. 'Niet duwen' is doorspekt met grappen en wijze levenservaringen. Nuttig om te lezen en een boek dat je moeilijk opzij legt.

Uit het boek

Er werden wat onschuldige klemmetjes of elektroden op mijn gezicht gemonteerd waar vervolgens stroom doorheen ging en er werd gekeken hoe mijn lijf daarop reageerde. Klinkt en ziet er erger uit dan het in werkelijkheid is. Ondersteund met de bijbehorende vragen leek het geheel er tot dan toe, volgens de aanwezige voor mij onbekende neuroloog, normaal uit te zien.
‘Nu gaan we wat prikkels in je gezicht geven en bekijken hoe die signalen bij je binnenkomen’, werd er gezegd. De elektroden zaten nu op mijn wangen en dergelijke. Deze werden wat onder stroom gezet waarbij ik dan de vervolgactie, de samentrekking, dus niet onder controle had. ‘Ja’, riep de man waarna ik vervolgens de prikkel ontving. ‘Beetje zwaarder’, zei hij (beetje stroom erbij bedoelde hij dus) tegen een collega en er werd wat op het computerscherm bijgesteld. Je krijgt een soort krampjes in je spieren. Alsof je even kort schrikdraad aanraakt. Al met al voelde dit wat vreemd aan. Ik zag eruit alsof ik zwaar gemarteld werd maar over het geheel genomen viel dit erg mee.
‘We gaan nu als laatste wat met je mond in de weer’, zei de neuroloog. ‘Mooi, we waren dus bijna klaar’, schoot er als een stroomstootje door me heen. ‘We steken onder andere een naaldje in je tong waar dan vervolgens een prikkel doorheen gaat en dan kunnen we bekijken hoe je lichaam daarop reageert’, werd er gezegd. ‘Pardon’, zei ik vragend en wat opgewonden. ‘Naalden in mijn tong? Dit klinkt niet goed’, gaf ik aan. ‘Voel je weinig van’, was de boodschap ‘en het is zo gepiept’, was de reactie.

Over de auteur

René Lamers (1964) is vader van twee volwassen dochters en al jaren getrouwd. Dat zijn aandoening tot de uitgave van dit boek zou leiden is een geluk bij een ongeluk. Het verschijnen van een eigen boek is een jarenlange wens die uitkomt. Met de uitgave van 'Niet duwen' is van zijn nood een deugd gemaakt.

Reviews

2017-08-27 17:22:36 | Door: Katja Verbeet | Waardering:
Indrukwekkend, bijzonder boek.Mooi, krachtig leesbaar geschreven. Ik heb het in een keer uitgelezen. Ik wens jou René veel liefde, kracht en moed voor de toekomst!

2017-08-03 19:21:02 | Door: Maud | Waardering:
Wat een goed boek! Duidelijk, helder en erg fijn geschreven. Klasse! Ik kon het niet weg leggen.. ik moest het in een keer uitlezen.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Niet duwen - Zoektocht naar een diagnose voor een bijzondere hersenaandoening

Auteur:

René Lamers

Categorie:

Gezondheid

Aantal pagina's:

140

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

21-07-2017

ISBN:

978-94-0223-771-9 / 9789402237719

Vaste prijs:

€ 18,99

Waardering:

  • (2)