Geef mij de schuld

Roland Smulders

Category: Novels

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Geef mij de schuld is een aangrijpende roman over een voormalige advocaat die breekt onder de last van een verschrikkelijk geheim dat hij ten koste van alles verborgen wil houden. Om zichzelf te straffen, heeft hij afstand gedaan van de status die hij had. Het enige wat hij nog hoopt te bereiken, is vrede hebben met zichzelf. Maar zelfs dat is hem niet gegund. Zijn relatie loopt op de klippen. Waanzin krijgt de overhand. Langzaam maar zeker glijdt hij af naar de rand van de samenleving waar verloedering de norm is en ratten het voor het zeggen hebben. Voor wie over de grens gaat, is er geen weg meer terug.

From the book

Door te gaan zingen bij ieder verkeersslachtoffer in zijn omgeving? Is dat een leven met inhoud? Koster wenst het de vrouw toe, maar echt geloven doet hij het niet. Ze weet net zo goed als hij dat een gescheurd leven nooit meer inhoud kan hebben. In gedachten beleefde hij die uren na zijn thuiskomst opnieuw. Iemand sloeg een deken om hem heen en zei dat hij beter naar binnen kon gaan. Ze zouden goed voor haar zorgen. Op de bank naast Mona hoopte hij vurig dat het niet meer dan een akelige droom was.
‘Als je eerder thuis was gekomen, had mijn dochter nog geleefd’, zei Mona plotseling. In haar stem klonk de afkeer die later tot volle bloei kwam. Haar dochter! Terwijl de hulpverleners zich terugtrokken, werden de breuklijnen zichtbaar.
Een agent kwam zeggen dat iemand van slachtofferhulp de hele nacht bereikbaar zou zijn. Gewoon voor het geval dat ze met iemand wilden praten. De huisarts kwam de volgende dag langs. Hoe erg het ook was, ze stonden er niet alleen voor.
Koster registreerde alles alsof het een film was. Het machteloze medeleven dat geen enkele kans maakte tegen hun muren van zwijgen. Uiteindelijk begreep de agent ook dat hij beter kon gaan.
‘Slaap vannacht maar hier beneden,' zei Mona, toen ze alleen waren. ‘Ik kan je nu niet in mijn buurt verdragen.’

About the author

Roland Smulders (1960) besloot op een keerpunt in zijn leven de droom van het schrijven van een roman waar te maken. Zijn werk ademt de voorliefde voor mensen in de marge van het leven. Als een echte weegschaal maakt hij de personages niet mooier dan ze zijn, maar zoekt hij juist naar de schoonheid van de tekortkoming.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Geef mij de schuld

Author:

Roland Smulders

Category:

Novels

Number of pages:

202

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

14-07-2017

ISBN:

978-94-022-3756-6 / 9789402237566

Price:

€ 20,49

Language

Dutch