De zin van het leven

Ronny van Lieshout

Categorie: Romans

€ 21,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Dit verhaal gaat over een jongen die worstelt met zijn persoonlijkheid. Zoals velen van ons is hij zoekende naar zijn identiteit en vraagt hij zich af wat de werkelijke zin van het leven is. Wat maakt het leven interessant en hoe kan hij dat verwezenlijken?
Hij laat alles achter en gaat op zoek naar datgene wat voor hem de moeite waard is. Samen met zijn beste vriend en een toevallige passant ondergaat hij de ontberingen die hem uiteindelijk laten inzien wat voor persoon hij is en wie hij wil zijn.
Ons leven bestaat uit keuzes die we elke dag moeten maken. Maak je keuzes bewust en laat deze niet beïnvloeden door een ander. Uiteindelijk zal je dan datgene vinden wat voor jou het leven de moeite waard maakt.


Uit het boek

Zodra je ouder bent, heb je nergens meer tijd voor. Werken om de kost te verdienen, die je dan weer in kunt leveren bij moeder de vrouw die op haar beurt weer naar de stad moet om het uit te geven. 's Avonds mag je dan stilzwijgend een paar uurtjes tv kijken. Vooral niet te veel praten, want dan kan zij haar series niet volgen en is ze weer chagrijnig. Op tijd naar bed, want morgen is het weer vroeg dag. Je vrouw hoef je niet aan te raken, want die is moe van het winkelen in het centrum en dan moet ze van dat geflikflooi niets hebben. Dus kun jij weer gepikeerd met je staart tussen je benen je bed in, dromend van die blonde schone, die wel aandacht aan je wil schenken en die ogenschijnlijk nooit vermoeid raakt.
's Morgens word je wakker en kijk je opzij en nat van het zweet realiseer je dat het allemaal maar een illusie was. Zuchtend van ellende stap je op je fiets, want moeder de vrouw heeft de auto nodig om naar de stad te kunnen en ze zou eens met de bus moeten, en ga je naar je werk. Op je werk word je afgesnauwd, omdat meneer de chef dezelfde rotervaring achter de rug heeft met zijn vrouw en zijn gram wil halen.
Kromlopend van ellende en bijna niet meer in staat om je mannelijkheid te bewijzen, wat moeder de vrouw niet erg vindt, kom je thuis waar alle ellende weer van voren af aan begint.

Over de auteur

Ronny van Lieshout (1967) is geboren en getogen in Helmond. Een schrijver moet pijn lijden, dan is ie op zijn best, is zijn geliefde uitspraak als hij over zijn passie voor dichten en schrijven praat. Zijn gedichten en verhalen zijn soms autobiografisch en soms fictief. Ze balanceren op de scheidslijn tussen twijfel en moed maar zijn altijd geschreven uit het diepste van zijn hart.
Enkele jaren geleden werd zijn gedicht Supporters uitverkozen in een door PSV georganiseerde schrijfwedstrijd. Hij droeg dit gedicht voor in een vol stadion voor 40.000 voetbalfans. Maar meestal schrijft hij gewoon voor een klein publiek: zichzelf.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De zin van het leven

Auteur:

Ronny van Lieshout

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

210

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

13-10-2017

ISBN:

978-94-0223-980-5 / 9789402239805

Vaste prijs:

€ 21,00