Cover voorkant
Jouw verdriet ... Een kinderdagboek over doodgaan
Jouw verdriet ... Een kinderdagboek over doodgaan

Jouw verdriet ... Een kinderdagboek over doodgaan

Anneke de Graaff-Korpershoek

Category: Bereavement
  • (1)

€ 16,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Er gaat iemand waar je veel van houdt dood. Wat gebeurt er dan met diegene die is overleden. Mag jij nog wel bij diegene die je zo lief vindt komen, kun je nog iets doen? Je begrijpt het misschien niet allemaal en je kunt er vragen over hebben. Je hebt verdriet, doodgaan is niet leuk. “ Je bent in de rouw”, zeggen grote mensen dan. Maar hoe moet je daar mee omgaan? In dit dagboekje wordt aan jou uitgelegd wat er allemaal gebeurt en je kunt er zelf over schrijven of tekenen. Het is helemaal voor jou alleen!

From the book

About the author

Anneke de Graaff (1963), geboren Rotterdammer, heeft na jaren werken in het bedrijfsleven, haar hart gevolgd en is uitvaartverzorgster geworden. Ze heeft met de dood te maken. Toch vindt Anneke dat ze niet met de dood bezig is maar met de mensen die er mee te maken krijgen. Daar vallen ook kinderen onder, voor hen is dit dagboekje geschreven. Het helpt hen te begrijpen wat er gebeurt en ze kunnen er zelf over schrijven.

Reviews

2017-09-14 15:24:22 | By: Rianne | Rating:
De tekst is kort en eenvoudig. Er wordt uitgelegd wat er gebeurt als iemand overleden is, wat een uitvaartverzorger is, of je een dode mag aanraken, ruikt hij of zij vies, wat is opbaren, begraven en cremeren, hoe diep is een graf, enz. Tussen al deze stappen van overlijden tot begraven is er uitleg van de begrippen, en daarbij ruimte om de ervaring van je kind te tekenen of te schrijven of foto's te plakken. Ook de aquarel tekeningen zijn mooi en passen bij de tekst.
Het geheel is neutraal, dus zonder toevoeging van godsdienstige overtuiging. Een mooi boekje voor een brede doelgroep en waardevol in een tijd van verdriet, waarin zoveel op een kind afkomt.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Jouw verdriet ... Een kinderdagboek over doodgaan

Author:

Anneke de Graaff-Korpershoek

Category:

Bereavement

Number of pages:

44

Illustrated:

Yes

Format/size:

Wire-O 20 x 20 cm

Release date:

01-09-2017

ISBN:

978-94-022-3870-9 / 9789402238709

Price:

€ 16,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)