Als het roodborstje haar kleur verliest

Kim Verheugen

Category: Thrillers
  • (11)

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In deze thriller blijkt de kersverse echtgenoot van Myriam een psychopaat pur sang. Door middel van flashbacks worden zijn ware aard en zijn redenen om haar te mishandelen duidelijk.
Myriam vecht voor haar leven en probeert zich niet te verliezen in verdriet en angst. Kan de symboliek van het roodborstje haar overeind houden? Ze krijgt hulp, maar wie zijn haar helpers? En wat hebben ze met haar te maken? Zijn ze haar vertrouwen waard of zijn ze elk op hun eigen wijze uit op wraak? Zal ze vluchten en kan ze hem stoppen? Of heeft ze voorgoed haar kleuren verloren?

From the book

‘Die spullen van jou die heb je hier niet nodig en de kat is er al.’
Verbaasd kijkt ze hem aan.
‘De kat is die er al? Hoe? Waar? Waar is hij?’
Hij staat op en zegt dat ze hem moet volgen. Ze gehoorzaamt en ze lopen naar een groene deur aan de zijkant van de keuken.
‘De kat is in de kelder’, zegt hij. ‘Ga maar kijken.’
Ze opent de deur en ziet een trap. Hij klikt het licht aan en ze fluistert zacht: ‘Poes?’
‘Ga kijken, loop maar door.’
Ze kijkt over haar schouder naar zijn gezicht en gaat dan de trap af. Zag ze nou een flauwe grijns bij hem? Het maakt niet uit, ze wil naar haar kat. De kat die ze veertien jaar geleden Poes heeft genoemd voor ze wist dat zij een hij was. Het is donker en vochtig in de kelder. Hij heeft een flauw lichtje aangedaan maar toch is het er nog steeds donker.
Ze roept Poes maar krijgt geen reactie. Twijfelend kijkt ze naar hem.
‘Loop maar door, Poes is daar.’ Hij wijst naar een hoek in de kelder.
Ze zoekt op de grond naar Poes en dan pakt hij haar kin vast en duwt deze iets omhoog. In de hoek van de kelder hangt iets en voor ze beseft wat er gebeurt ziet ze daar Poes bungelen aan zijn twee voorpootjes. Myriam krijst het uit. Haar geliefde Poes hangt daar met een opengesneden buikje waaruit zijn darmpjes naar buiten bungelen. Ze begint te kokhalzen en voelt haar benen week worden.
‘Wat heb je gedaan?, schreeuwt ze.
Hij pakt haar bij beide schouders beet en dwingt haar te kijken naar het arme dier.
‘Dit is wat er met jou gaat gebeuren als je ooit probeert te vluchten.’

About the author

Kim Verheugen (42) woont met haar zoon in Ede. Met humor slaan ze zich door het leven. Ze kan niet stil zitten en is altijd bezig. Schilderen, beeldhouwen, haar creativiteit kent geen grenzen. Het schrijven van een boek was altijd een diep gekoesterde wens. Een pittig moment in haar leven was aanleiding tot het schrijven van dit boek. Het boek berust puur op fictie, doch bekenden zullen bijna haar stem kunnen horen vertellen.

Reviews

2017-11-28 11:00:34 | By: Mandy | Rating:
Een super mooi en spannend boek. Goed geschreven. Daadkrachtig en leest makkelijk weg. Je zit snel in het verhaal waardoor je alleen maar verder wil lezen. Toppertje en echt een aanrader.

2017-10-20 11:09:43 | By: D van Buuren | Rating:
Geweldig spannend boek, slaap te kort gekomen want ik heb het in één adem uitgelezen tot s'nachts 3 uur.

2017-10-20 23:24:43 | By: Dien van Buuren | Rating:
Stoppen was geen optie, tot laat in de nacht........ het moest uit !!! Ik hoop in de toekomst nog meer van deze schrijfster te mogen lezen, daar kan ik mij nu al op verheugen.

2017-10-18 00:38:54 | By: Marion de Jong | Rating:
Een ontzettend spannend boek. Af en toe moest ik het even wegleggen omdat ik zelf met een narcistische en gewelddadige man heb samengewoond. Het verhaal kruipt onder je huid. Heel knap van Kim hoe realistisch ze beschrijft hoe zo iemand te werk gaat en hoe de angst je bij de keel grijpt maar je ook strijdbaar maakt. Ik wacht in spanning het volgende boek af

2017-10-17 16:30:24 | By: Petra
Superspannend. Overtreft naar mijn smaak zelfs de meest bekende thriller schrijvers.

2017-10-15 15:12:32 | By: Erika Ariesen | Rating:
Een geweldig goed boek kan ik zeggen! Het houd je in zn greep, je wilt echt niet meer stoppen met lezen maar weten hoe het afloopt. Zo word je in de avonturen mee gezogen.

2017-10-13 17:26:56 | By: Romkje Postma
Ik kreeg het boek van een vriendin. Argeloos las ik de proloog, met de bedoeling later verder te lezen. Maar ik kon de plannen voor de dag wel vergeten. Het verhaal had me in zijn greep, mede door de niet zo lange hoofdstukken. Vooruit, nog één hoofdstuk, dan ga ik de was vouwen. Je snapt het zeker wel, de was werd pas gevouwen toen het boek uit was. Het iss hier en daar bloedstollend spannend. Kim Verheugen kan zich wat mij betreft meten met onze gevestigde Nederlandse thriller schrijfsters.

2017-10-05 18:04:12 | By: Nicolet Koning | Rating:
Wat een spanning, kon niet meer stoppen. En doorspekt met humor! Hier kan Saskia noort een puntje aan zuigen! Wat zullen we voortaan zeggen, hè kim zuid of zo??? Proficiat kim, we wachten op het volgende boek!

2017-09-28 13:42:41 | By: Kelly ter Velde | Rating:
Een ijzersterk debuut! Ik heb de eer gehad om te mogen proeflezen en ik had het manuscript in één ochtend verslonden. Het boek is op een dusdanige manier geschreven dat het lijkt alsof je naar een adembenemende thriller zit te kijken. De personages komen tot leven en zelfs voor het meest gruwelijke personage weet de auteur uiteindelijk sympathie op te wekken bij de lezer. Je schrijfstijl is veelbelovend en ik hoop in de toekomst nog meer van je te mogen gaan lezen!

2017-09-26 15:02:57 | By: Danielle Straathof | Rating:
Wat een debuut! Je begint eraan, niet wetende dat het eerste moment dat je stopt met lezen is, als het boek uit is. Je stapt in het leven van Myriam en je wordt erin meegesleept, of je wilt of niet. Dat is wat ik zoek in een goed boek. Meegenomen worden. En dat is Kim meer dan gelukt! Nu wil ik meer.....

2017-09-21 18:17:28 | By: Paula Segveld | Rating:
Wat een geweldig mooi debuut! Als je begint met lezen pakt het meteen en laat het je niet meer los. Er is maar één ding wat je kan doen .... doorlezen !!! Ik kijk al uit naar het volgende boek .... en die daarna ... en .... en .....Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Als het roodborstje haar kleur verliest

Author:

Kim Verheugen

Category:

Thrillers

Number of pages:

190

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

15-09-2017

ISBN:

978-94-0223-898-3 / 9789402238983

Price:

€ 20,49

Language

Dutch

Rating:

  • (11)