TOBNIE - mijn leven met adhd

Mirande van Reenen

Categorie: Gezondheid

€ 19,99
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Mirande van Reenen slaat zich nu bijna 50 jaar met adhd door het leven. In dit biografische boekje doet ze zelf verslag, al heeft ze het gevoel dat ze aan een blinde probeert uit te leggen hoe de kleur geel eruit ziet. Hoe ‘het werkt’ in haar hoofd, wat het doet met haar gezin en relaties, hoe de omgeving ermee kan worstelen. De deskundigen, de regels en instanties. De problemen om een geschikt baantje te vinden. Maar ook over de hilarische misverstanden, het verdwalen ondanks de navigatieapparatuur in de auto en de komische situaties waarin Mirande geregeld verzeild raakt.

Haar directe familie komt eveneens aan het woord – want ook die hebben meer dan het nodige meegemaakt.

Uit het boek

Adhd: Attention Deficit and Hyperactivity Disorder. Je voelt wel dat er iets niet in de haak is. Heeft te maken met mijn hoofd. Alle Dagen Heel Druk. Alle Dagen Heel Dromerig. Maar je hebt gezien dat wij er een nieuwe betekenis voor bedacht hebben. Het doet pijn als je doorkrijgt dat adhd er altijd zal zijn. Als kind begrijp je er niks van en als volwassene moet je ermee om leren gaan. Accepteren dat je er niet overheen groeit. Dat je omgeving er niet altijd raad mee weet. Dat je de last onder ogen moet zien. Dat het problemen geeft om een baantje te vinden, waarvoor je dan vaak slecht betaald wordt. Maar, geloof het of niet, de laatste tijd begin ik ook leuke kanten ervan te zien. Tobnie!
 
Dit boekje is voor iedereen die wil weten hoe het is om met adhd te leven. Niet opgeschreven door een coach of hulpverlener, maar door een adhd’er zelf, met wat hulp van schrijver en vriend Don Croonenberg. Ik heb ook mijn directe familie gevraagd wat ze ervan vinden. Het is niet altijd even gemakkelijk geweest, en ik was erg benieuwd hoe ze tegen het verleden, onze relaties en mijn adhd aankijken. En de lezer kan zo als het ware meekijken vanuit het perspectief van mijn familie. 

Over de auteur

Mirande van Reenen (1969) begon aan vele opleidingen, de meeste in de zorg, geniet van haar relatie met de standvastige Jan, heeft drie prachtige dochters, een hond, drie kippen, een druk huishouden en slaat zich door haar leven met ADHD. Een verhaal van vallen en steeds weer opstaan, met een lach en een traan.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

TOBNIE - mijn leven met adhd

Auteur:

Mirande van Reenen

Categorie:

Gezondheid

Aantal pagina's:

202

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

17-11-2017

ISBN:

978-94-0224-077-1 / 9789402240771

Vaste prijs:

€ 19,99