Je leven was nog lang niet af…

Ilona Bloeme

Category: Health
  • (12)

€ 19,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Harrie was nooit ziek. De laatste tijd is hij alleen een beetje hees. Op een dag gaat hij naar de huisarts. “Als het al iets is, dan op zijn ergst een poliep”, zegt hij tegen zijn vrouw. Nog diezelfde dag wordt de diagnose longkanker gesteld. Wat doe je als je weet dat je ongeneeslijk ziek bent? Wat doe je als je weet dat je niet lang meer te leven hebt? ‘Je leven was nog lang niet af...’ is een intiem verhaal over hoe een gezin omgaat met kanker, angst, hoop, verdriet en liefde.

From the book

"De uitslag van de scan zouden jullie eigenlijk volgende week pas krijgen, maar er is een reden, die zo acuut is, dat ik jullie nu bij elkaar heb geroepen", begint dokter Quint haar verhaal. "We hebben nog niet alle uitslagen van de onderzoeken, maar we hebben al wel een aantal dingen vast kunnen stellen. Aan het eind van dit gesprek zullen jullie begrijpen waarom ik dit nu doe", zegt ze met een trilling in haar stem, die mij allesbehalve gerust stelt. In mijn hoofd is het een wirwar van gedachten en de zenuwen gieren door mijn lijf. Terwijl ik moeite moet doen mijn ademhaling onder controle te houden, bedenk ik me dat ik enerzijds wel wil horen wat ze te vertellen heeft, omdat dat van me verwacht wordt, maar anderzijds wil ik juist heel hard wegrennen. Maar we blijven zitten om te horen wat er aan de hand is. Dokter Quint vervolgt haar betoog: "Jullie weten dat er longkanker is geconstateerd. De PET-scan wijst uit, dat het om een zeer agressieve en ongeneeslijke vorm gaat." Ze laat een stilte vallen en draait het computerscherm naar ons toe.
"Op de scan, zoals jullie hier kunnen zien, zijn uitzaaiingen zichtbaar in onder andere de lymfen en in de botten van de heupen en bekken." We beginnen te huilen.
"In de botten? Zoveel uitzaaiingen? Hoe kan dit?

About the author

Toen Ilona Bloeme (1982) haar vader verloor aan longkanker, besloot ze over deze ingrijpende en enerverende periode te schrijven. Ze wil dat haar vader nooit vergeten wordt. Dit is haar eerbetoon aan haar vader. Naast dat het voor haar eigen verwerking goed was om over te schrijven, hoopt ze ook dat anderen herkenning of troost kunnen vinden in haar verhaal.

Reviews

2018-04-01 21:40:10 | By: Hetty Aarts | Rating:
Ilona, wat heeft jouw verhaal mij diep geraakt. De intense liefde, de vreselijke pijn,de grote verbondenheid met jouw vader. De hechte band van jullie gezin tijdens dit ondraaglijke proces sprak boekdelen. Jij nam mij mee in jouw leven en ik zag en voelde het immense verdriet van jou, je vader, je moeder, je broer en je schoonzus. In die moeilijke periode verstevigde het pure, diepe, liefdevolle contact tussen jou en je vader. Zo mooi hoe je dit alles beschreef. Ik kon het gewoon allemaal voor me zien. Meerdere keren voelde ik de tranen in me opkomen. Pijn en liefde waren zo met elkaar verweven. Prachtig diepgaand boek van een bijzondere auteur als eerbetoon aan haar bijzondere vader.

2017-10-22 20:16:26 | By: Irma Dankelman | Rating:
Een heel mooi intiem verhaal hoe Ilona haar laatste 8 maand met haar vader heeft beleefd. Het is erg mooi en gemakkelijk te lezen verhaal hoe dit gezin samen deze ziekteperiode met een slecht eind beleefd heeft Denk dat een steun kan zijn voor een ieder die hetzelfde doormaakt of door gemaakt heeft. Ilona ben erg trots op jou !

2017-10-22 20:45:38 | By: HFJ JL
Prachtig ontroerend boek. Goede schrijfstijl en in 1 keer uitgelezen.

2017-10-21 19:01:38 | By: Margaret Lorkeers | Rating:
Ilona, Heb t boek ( bijna ) in één adem uitgelezen. Ik kende helaas t verhaal al maar om t zo nog eens terug te lezen ....heftig ... Je hebt t zo mooi geschreven, hopelijk dat veel mensen hier uit steun halen. Vooral de herkenning zal er voor velen zijn. Knuffel❤

2017-10-14 07:42:34 | By: Carla | Rating:
Aangrijpend verhaal! De auteur vertelt op een intieme manier, waarbij de emoties voelbaar zijn. Goed geschreven en goed leesbaar (goed tempo)

2017-10-14 09:31:58 | By: Paul Kogelman | Rating:
Het boek gekocht en in 1 avond uitgelezen. Als ex kankerpatiënt herken ik veel van de angst, verdriet en onzekerheid zoals die in het begin van het boek worden beschreven. In de loop van het verhaal als het duidelijk is dat er geen hoop meer is gaat het boek meer over de emoties die ontstaan omdat langzaam maar zeker indaald dat ze op veel te jonge leeftijd afscheid moeten nemen. Een mooi verhaal dat inkijk geeft in het leven van dit gezin tijdens deze verschrikkelijke periode maar ook een periode met hele mooie herinneringen.

2017-10-13 20:08:16 | By: N. Beuwer | Rating:
😘 je mag met recht trots zijn op jezelf, je vader! en jullie gezin! Mooi om te lezen hoe jullie er met elkaar in stonden tijdens ziekte van je vader, maar vooral er voor elkaar waren! Super. 😘 (heb het in 1x uitgelezen....zo herkenbaar omdat we er zelf nogniet zo lang geleden zelf middenin zaten) respect!

2017-10-13 20:09:32 | By: Ria | Rating:
Lieve Ilona, ik wil toch even reageren op je boek. Natuurlijk ben ik geen lezer van je boek zoals andere mensen die je boek gaan lezen. Maar wat heb je de 8 maanden die we nog samen hadden met papa nadat we de vreselijke uitslag kregen liefdevol beschreven. Toen ik het boek las kwam alles weer als een film voorbij en rolden de tranen geregeld over mijn wangen... Toch wil ik je bedanken voor dit prachtige boek en ben ontzettend trots op je <3

2017-10-13 20:19:27 | By: Joyce | Rating:
Het boek in 1 keer uitgelezen....ben er stil van.Probeer de juiste woorden te vinden,maar vind dit heel moeilijk.....Diep geraakt en ontroerd.Geschreven vanuit het hart en het gevoel....Écht heel bijzonder!

2017-10-13 20:28:36 | By: Angela Pierik | Rating:
Wat een ontzettend mooi boek! Heb hem in 1 ruk uitgelezen! Het is een enorm heftig en intiem verhaal helemaal geschreven uit de gedachten van ilona, wat alles met haar deed en wat ze bij harrie zag gebeuren.. voordat ik t boek had gelezen dacht ik dat t vooral een verhaal voor familie, vrienden en bekenden van harrie zouden zijn.. maar dit is absoluut het geval... ik raad het boek aan aan iedereen.. ik ben super trots op je ilona! Je hebt een prachtig standbeeld neergezet!

2017-10-13 20:32:42 | By: Frans Rensen
Het boek is een 8 baan van emoties. Heel goed geschreven. Het boek neemt je mee in de ziele roerselen van een familie in hun keiharde strijd tegen kanker.Echt een aanrader.Heel knap als je je verdriet zo op papier kunt zetten.

2017-10-13 20:34:56 | By: Frans Rensen | Rating:
Prachtig verteld in een adem uitgelezenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Je leven was nog lang niet af…

Author:

Ilona Bloeme

Category:

Health

Number of pages:

146

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

06-10-2017

ISBN:

978-94-0223-968-3 / 9789402239683

Price:

€ 19,49

Language

Dutch

Rating:

  • (12)