Het geheim van de oude eik

Jan van Hoften

Categorie: Prentenboeken
  • (1)

€ 16,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Bij hun wekelijks bezoek aan het “Jaomerdal” raken opa Jan en kleinzoon Max bevriend met kabouter Joepie. Hierdoor komen ze veel te weten over dit mooie bos. Samen beleven ze leuke en minder leuke dingen met de overige bewoners, zoals Elfjes, Feeën en alle dieren. Ook maken ze kennis met een stoute jager. Ben je dol op avontuur? Dan is dit voorleesboek een echte aanrader. Het boek is voorzien van mooie, passende tekeningen.

Uit het boek

Elke woensdagmiddag, als Max vrij van school heeft, gaan Opa Jan en kleinzoon Max fietsen. Zo ook deze middag. Het is een hele klus voor Opa, want ze moeten een berg op. Nou ja, berg, wat wij dan zo noemen. Het is eigenlijk een heuvel. 
Meestal gaan ze naar het ‘Jaomerdal’. Dit is een groot bos aan de rand van de stad. Hier staan verschillende soorten bomen en planten en er leven ook diverse dieren. Bovendien heeft men hier vroeger klei afgegraven en zijn er verschillende plassen ontstaan.
Al met al een heel mooi bos.
 
Daar aangekomen gaan ze altijd even rusten op dezelfde bank bij dezelfde boom.
Samen zetten ze de fietsen tegen elkaar, zodat ze niet om kunnen vallen. Opa pakt de fietsentas en haalt er een fles drinken uit en geeft Max, die altijd dorst heeft, wat lekkere limonade. Opa pakt zelf ook wat te drinken, want van fietsen krijg je nu eenmaal dorst. Zo, dat heeft gesmaakt!
 
Opa doet de limonade weer in de fietsentas en juist op het moment dat ze verder willen fietsen om allerlei dingen in het bos te gaan bekijken, gebeurt er iets merkwaardig. Iets wat ze tot nu toe op hun wekelijkse fietstochten nog niet hebben meegemaakt!
Zoals gezegd staat er bij de bank een dikke, oude boom een eik, die misschien wel tweehonderd jaar oud is.
Er beweegt iets.
Stilletjes gaat aan de voet van de boom een klein deurtje open en er kijkt een klein wezentje, gehuld in een mooi pakje met een puntmuts, om zich heen om te zien of er onraad is.
Opa en Max blijven muisstil met open mond zitten en zien dit merkwaardige schouwspel met verbazing aan. Het lijkt wel een kabouter!

Over de auteur

Jan van Hoften, geboren en getogen in Venlo, heeft altijd het idee gehad om de verhaaltjes, die hij als opa vertelde aan zijn kleinzoon Max, op te schrijven. Deze vertelsels hebben hem geïnspireerd om dit voorleesboek te schrijven. Jan hoopt dat ook de kinderen en voorlees opa’s en oma’s het fijn zullen vinden dit boek te lezen en voor te lezen. In 2011 debuteerde Jan met zijn boek Kanariewetenswaardigheden.

Reviews

2017-09-05 11:50:53 | Door: Sjengske | Waardering:
Mooi voorleesboek. Een spannend avontuur. Fijn om te hebben, fijn om kado te geven!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Het geheim van de oude eik

Auteur:

Jan van Hoften

Categorie:

Prentenboeken

Aantal pagina's:

50

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

25-08-2017

ISBN:

978-94-0223-835-8 / 9789402238358

Vaste prijs:

€ 16,00

Waardering:

  • (1)