Geloof zit in jezelf

Jan Sneek

Category: Religion

€ 20,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De primitieve mens die angstig was voor alles wat hij niet kon verklaren zocht bescherming door zich nederig op te stellen voor wat hij zag als een hogere macht.
Uit dit preventieve geloof zijn door de eeuwen heen een groot aantal religies ontstaan, met een denkwijze waarvan we nu zeggen dat het onzin was. Maar religies komen en gaan en nu zitten we in de fase van een almachtige God. Alleen de manier waarop ze deze God vereren is bij elke religie weer anders. Toch pretenderen ze allen het ware geloof te hebben en dat anderen ketters zijn, ook al zijn de verschillen klein.

From the book

Als je geboren wordt, heb je geen geloof, ook al zien veel mensen hun kind als een geschenk van God.
Het zou mooi zijn als God bij de geboorte direct een geloof meegaf. Dan hadden we niet al die diverse religies die elkaar naar het leven staan.
Geloof is niet erfelijk, het zit tenslotte niet in je DNA. Geloof krijg je gratis bij je opvoeding, of je nu wilt of niet. Hierover wordt meestal niets aan je gevraagd en bij veel religies kom je er ook nooit meer vanaf. In sommige gevallen hoort zelfs het verminken van het lichaam erbij.
Net als in India, waar men wordt geboren in een lagere of hogere kaste, is het bij diverse andere religies hetzelfde. De een voelt zicht verheven boven de ander, omdat hij het ware geloof denkt te hebben.
Natuurlijk zijn er ook mensen die zich op latere leeftijd tot een ander geloof laten bekeren of helemaal niet meer praktiseren, maar je opvoeding neem je voor altijd met je mee.
Kinderen hoeven niet persé een door God gedomineerde opvoeding te krijgen, het kan ook zonder de almachtige God.
Niet God, maar karakter en opvoeding bepaalt je eigen keuze tussen goed of kwaad, van eerzaam burger tot crimineel. 

About the author

Jan Sneek (1947). Door zijn werk als technisch adviseur in diverse delen van de wereld, zag hij hoe geloofsovertuiging mensen aanzet tot veroordeling van of haat tegen andersdenkende. In zijn vrije tijd als piloot genietend van de mooie wereld en ultieme vrijheid, dacht hij hoe mooi het zou zijn om wat je ook gelooft, je dit in alle vrijheid en met respect van andere kan doen. Vandaar dit boek.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Geloof zit in jezelf

Author:

Jan Sneek

Category:

Religion

Number of pages:

168

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

08-09-2017

ISBN:

978-94-0223-885-3 / 9789402238853

Price:

€ 20,00

Language

Dutch