Ik geloof niet

Britt Zwijnenberg

Category: Youth books

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Phaedra is een meisje dat leeft in het oude Griekenland. Het leven op de boerderij waar ze woont, is zwaar. Er is nooit genoeg te eten. Phaedra’s vader heeft daardoor schulden moeten maken die hij niet kan betalen. Noodgedwongen verkoopt hij Phaedra als slavin omdat zij als enige niet in de Griekse goden gelooft.
Ze komt terecht bij een wrede meester en haar leven verandert volledig. Tijdens haar nieuwe leven blijkt dat het bestaan van goden geloofwaardiger is dan ze altijd dacht. Deze goden blijken een ander lot voor haar in gedachten te hebben. Krijgt Phaedra ooit haar vrijheid terug?

From the book

'Oooooohhh! Jij zat papa en mama al de hele tijd af te luisteren!'
Mijn hart lijkt drie meter te zakken en ik sla letterlijk steil achterover. Op mijn rug lig ik nu op de vloer en met een bonkend hart en trillende ledematen kijk ik recht in de priemende vinger van Alinca.
'Dat mag helemaal niet!'
Mijn kleine zusje kijkt mij oprecht geschrokken aan.
'Jij moest bij ons blijven, ik hoorde wel wat mama jou vroeg. Ik hoorde geschreeuw beneden en wilde je vragen wat er was. Opeens was jij er niet meer.'
Het lipje van Alinca trilt hard en haar ogen worden nat.
'Nu zit jij hier papa en mama af te luisteren. Dat is stout, hoor.'
Zachtjes strijk ik haar over haar bruine haartjes.
'Ik moest even wat voor papa en mama ophalen,' vertel ik haar met trillende stem. 'Zal ik dan maar eerst jou naar bed doen?'
Ik praat zo zachtjes mogelijk in de hoop dat de volwassenen in het eetgedeelte ons niet zullen horen. Alinca knikt gehoorzaam. Snel neem ik haar in mijn armen en wil naar boven lopen als ik mijn vaders stem hoor.
'Phaedra...'
Zijn stem klinkt zo dreigend dat ik even moet slikken. Plan mislukt, en bedankt Alinca... Gelukkig ben ik wel slim genoeg om dat niet hardop te zeggen. Langzaam draai ik mij om.
'Ja, papa?' antwoord ik aarzelend.
'Wat lief dat je Alinca weer naar bed brengt.' De ondertoon in zijn stem ontgaat mij niet, maar Alinca gelukkig wel. Ik knik. 'Zou je daarna nog even bij ons in het eetgedeelte willen komen? Ik heb net van iemand gehoord dat jij onze gesprekken heel interessant vindt.'

About the author

Britt Zwijnenberg schrijft al sinds de basisschool, is nog maar negentien jaar en geeft alweer haar tweede boek uit. Ook deze keer is het weer een historische fictie, een genre waar ze erg van houdt. Met het schrijven zal ze na dit boek in ieder geval niet stoppen, daar vindt ze het veel te leuk voor. Ze heeft nog tijd genoeg om een hele stapel boeken te schrijven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik geloof niet

Author:

Britt Zwijnenberg

Category:

Youth books

Number of pages:

174

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

15-09-2017

ISBN:

978-94-0223-910-2 / 9789402239102

Price:

€ 20,49

Language

Dutch