Cover voorkant
Nijmegen - Wederwaardigheden en reflecties van een student theologie in de zeventiger jaren
Nijmegen - Wederwaardigheden en reflecties van een student theologie in de zeventiger jaren

Nijmegen - Wederwaardigheden en reflecties van een student theologie in de zeventiger jaren

Hans Garritsen


€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Nijmegen beschrijft de wederwaardigheden en reflecties van een student theologie in Nijmegen in de zeventiger jaren van de vorige eeuw. Het geeft een beeld van de kennismaking met de stad, de keuze voor een studie, de soms hilarische ervaringen met huisbazen, discussies en studentengedrag dat typerend is voor die tijd. Maar het gaat ook over de liefde en ontwikkelingen in het denken van de hoofdpersoon. Zo nu en dan wordt stilgestaan bij een onderwerp: het verschil tussen alfa- en bêtamensen, sport, kunst, de veranderingen in het denken over religie. De auteur beschrijft met humor een aantal sterke indrukken uit die tijd, en zet een tijdsbeeld neer: de tijd van idealen en dromerigheid.

From the book

“Wat is je vooropleiding? Je weet misschien wel, of niet, dat Latijn en Grieks hier gevraagd wor-den als vooropleiding, dus heb je gymnasium? Trou-wens, je hoeft geen u te zeggen, ik heet Anton.” Toen ik vertelde dat ik hbs-b gedaan had trok hij zijn schouders op. “Geen probleem, we hebben er meer hier. Daarvoor hebben we een colloquium Grieks en Latijn en dat start volgende week. Je hebt nog geluk, je kunt direct aansluiten.” Ik wist niet wat een collo-quium was maar knikte enthousiast. Natuurlijk, ik zou aansluiten. Dat kon ik wel, aansluiten, en taalgevoelig was ik ook wel dus dat moest kunnen. Anton en ik begonnen elkaar te begrijpen. Ik stelde nog een aantal zakelijke vragen: hoe je je inschreef, hoe hoog het collegegeld was, hoe de roosters eruit zagen. De kof-fie was lauw geworden maar dat maakte niet uit. De helft van mijn doelstelling was gehaald: ik had de eerste stap gezet om mij in te schrijven. Nu nog een kamer zoeken. Ik klepperde op mijn sandalen de ka-mer uit en begaf mij, op advies van Ruud en Frans, naar de mensa. Daar zouden grote borden hangen met aanbiedingen van kamers. Omdat ik laat was (de in-troductie was al achter de rug) was het maar de vraag of er veel aanbod was, maar we zouden zien.

About the author

Hans Garritsen (1952) is geboren in Enschede. Als kind was hij gebiologeerd door tekenen en schilderen. Als negentienjarige koos hij er niettemin voor om theologie te gaan studeren. Het nadenken over de rol van godsdienst in de samenleving liet hem niet los. Dat gold ook voor het creatieve. Zijn studie stelde hem in staat om bezig te zijn met de betekenis van godsdienst, met de vragen die altijd door de mens gesteld zijn zolang hij zich van zichzelf bewust is. Plaats van handeling was Nijmegen, grensstad tussen Noord en Zuid.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nijmegen - Wederwaardigheden en reflecties van een student theologie in de zeventiger jaren

Author:

Hans Garritsen

Category:

(Local) History

Number of pages:

158

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

01-12-2017

ISBN:

978-94-022-4125-9 / 9789402241259

Price:

€ 20,99

Language

Dutch