Logboek

Ben van Beek

Category: Novels

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Logboek is het verhaal van een verboden liefde, een reisverhaal over de Griekse eilanden en een spannende thriller in één. Het verhaal vertelt over Inger, de vakantievriendin van de schrijver die op zoek is naar haar ontvoerde halfzus Helena. Zij benadert de schrijver, die degelijk getrouwd is, tijdens zijn zeilvakantie met vrienden in Griekenland. Samen gaan ze op zoek naar Helena waarbij ze worden gevolgd en bedreigd door enkele geheimzinnige heren die op zoek zijn naar Inger. Zelfs één van de vrienden van de schrijver is verdacht. Uiteindelijk blijkt dat er meer op het spel staat. Zelfs het landsbelang is in het geding ...

From the book

Als mijn maag weer wat tot bedaren is gekomen en het misselijke gevoel langzaam plaats maakt voor een rillend verlangen naar slaap, probeer ik dwars op het bed, met mijn voeten tegen de kajuitwand, de slaap te vatten. Ik beweeg zo weinig mogelijk om mijn natte kleren zo veel mogelijk de temperatuur van mijn lichaam te laten aannemen. Terwijl ik aldoende weg dommel en me er een voorstelling van probeer te maken dat Inger naast mij ligt, voel ik vaag iets trillen in mijn broek. Ik verbaas me een beetje over deze snelle reactie van mijn lichaam, maar kom dan al gauw tot het besef dat het niet mijn lichaam is, maar de telefoon in mijn broekzak. Meestal gaat het toestel automatisch op de trilstand staan als ik hem in mijn broekzak heb, waardoor ik de beltoon niet hoor. Ik vis de mobile uit mijn broek en druk de antwoordtoets in. Het is Inger. Kennelijk beschik ik over telepathische gaven. "Ben" zegt ze snikkend, "gelukkig dat je er bent. Ik dacht dat ze jou misschien ook te pakken hadden genomen!" Allemaal in het Engels uiteraard.
"Te pakken genomen?" fluister ik verbaasd en bezorgd. "Hoe bedoel je, wat is er gebeurd"?
"Ze...ze hhhhhebben me overvallen en verdoofd en ze hebben m'n hele appartement overhoop gehaald, alles is kkkkapot ". Ik ben helemaal overdonderd, maar besef dat Inger nu vooral rust en vertrouwen nodig heeft, dus ik probeer haar te kalmeren.
"Ssshhhh, rustig maar liefje" zeg ik en probeer mijn eigen kalmte te bewaren "Vertel eens rustig, vanaf het begin, wat is er gebeurd?"
"Kun je niet hier komen, ik ben zo bang".
"Helaas schatje dat zal niet gaan, ik zit midden op zee met de zeilboot en kan nu onmogelijk terug"
"Ja... oké… begrijp ik", zegt ze timide.
"Wat is er precies gebeurd, wat hebben ze met je gedaan?" probeer ik nog maar eens en dan komt met horten en stoten het hele verhaal naar buiten. 

About the author

Bernie is het pseudoniem van Ben van Beek die in het dagelijkse leven als advocaat in het oosten des lands in zijn levensonderhoud voorziet. Hij is gehuwd, heeft twee volwassen zoons en zit aan het eind van zijn carriere als advocaat. Logboek is zijn debuutroman. Vreemd genoeg maakt hij in zijn roman geen gebruik van de ervaringen uit zijn praktijk, maar meer van de lotgevallen tijdens zijn vele zeiltochten in de Griekse wateren. Naast schrijven houdt hij zich ondermeer bezig met tekenen, schilderen en meubels maken. Zelf zegt hij: ik kan goed veel maar niet veel goed.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Logboek

Author:

Ben van Beek

Category:

Novels

Number of pages:

194

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

24-11-2017

ISBN:

978-94-0224-055-9 / 9789402240559

Price:

€ 20,49

Language

Dutch