Weg van Ware Liefde

George Westerduin

Category: Religion
  • (1)

€ 21,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wijsheid, Kracht en Liefde zijn goddelijke eigenschappen die de mens bij zijn geboorte meekrijgt. De auteur vertaalt deze eigenschappen in IQ, EQ en SQ. Deze persoonskenmerken legt hij uit door te verwijzen naar de beroemdste uitspraak ooit door een mens gedaan: ‘Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven’.

Op vernuftige wijze toont hij het verband aan tussen deze Triniteitswoorden en onze kenmerken. Tenslotte krijgt de lezer een helder antwoord op het grote vraagstuk ‘wetticisme’. En staat hij voor de keus: kies ik voor de Weg van Ware liefde of ga ik er juist van weg?

From the book

Ik was een redelijke globetrotter omdat ik gewend was te reizen naar vele verre landen; na bijna alle West-Europese landen bezocht ik ook Moldavië, Oman, Dubai, Amerika, Canada, Aruba, Australië … Maar voor het eerst in mijn leven nam ik een zwaar emotioneel besluit om naar ‘mijn’ Zuidoost-Azië te gaan. En niet alleen om Singapore aan te doen maar ook om terug te gaan naar mijn geboorteland Indonesië, het land dat mij van binnenuit in zijn greep had. Zowel in de voorbereiding van de reis als de vlucht daarnaartoe, werd ik overmand door allerlei emoties.
Een week voordat ik zou vertrekken maakte ik zelfs nog een bijna dodelijk ongeval mee, die de emoties alleen maar deed toenemen. Een ongeval waaraan ik weliswaar geen schuld had maar dat mij nog angstiger maakte. Hevige gevoelens kwamen los en diepe emoties kwamen naar boven die ik nooit heb kunnen plaatsen.
Maar ook gedachten over de vele vliegtuigongelukken die in diezelfde periode door terrorisme of mankementen hadden plaatsgevonden, beangstigden mij. Ik voelde mij uiterst kwetsbaar.
Ik zou in totaal vijf vluchten maken en in mijn achterhoofd was ik bang mijn kinderen nooit meer te kunnen zien. Nachtmerries over een ongewisse bestemming en angst voor vliegrampen namen bezit van mij. Regelmatig bad ik daarom tot God deze slechte raadgever van mij weg te nemen omdat ik wist dat angst alles vergiftigt; het is als een wild dier.
Maar ik wist ook dat we die kunnen temmen of ‘doden’. Door de Ware Liefde die ons juist vertrouwen geeft, geen ruimte voor angst laat en angst zelfs uitsluit. Ik hield mij steeds de tekst voor dat: ‘in iemand die angst kent, de liefde geen werkelijkheid is geworden (1 Joh. 4: 18)’.
Na een lange vlucht van circa zestien uur waarin bezorgdheid, slapeloosheid en transpiratie koning, keizer en admiraal waren, landde ik uiteindelijk op mijn geboorteland Indonesië. Ik was er…

About the author

George Westerduin, geboren in Soerabaja, Indonesië is opgegroeid en getogen in de omgeving Den Haag en Rotterdam. Werkzaam als jurist ziet hij rechtvaardigheid als het hoogste goed. Sinds zijn internationale masterstudie Theologie in Leuven (België), heeft hij de intrinsieke behoefte mensen aan te sporen liefdevol met elkaar om te gaan. Met een ziel die encyclopedisch hongert naar de unieke betekenis van de Ware Liefde, nodigt hij de lezer uit deze Weg op te gaan.

Reviews

2017-09-19 16:08:43 | By: Marjocaro | Rating:
Met zijn tweede boek “Weg van Ware Liefde” brengt de auteur verdieping aan in de woorden wijsheid, kracht en liefde, die hij bij zijn eerste boek “Kind waar ben je” van God heeft ontvangen. Aan deze woorden geeft hij betekenis en inhoud door naar lichaam, ziel en geest te verwijzen en die hij weer verder vertaalt in de begrippen IQ, EQ en SQ. In heldere, Bijbelse bewoordingen legt hij tevens uit wat de verwantschap is met de Drie-eenheid: God, Jezus en de Heilige Geest. De persoonskenmerken IQ, EQ en SQ worden door de auteur uitgebreid beschreven en uitgelegd als eigenschappen die wij allemaal hebben en die wij al dan niet in fasen doorlopen op onze Weg van Ware Liefde. Hij weet zijn uitleg over het totaalbeeld van de wisselwerking tussen mens en God in een prachtig schema te zetten, hetgeen één en ander nog helderder weergeeft. Tevens legt de auteur in zijn boek de nadruk op de balans tussen deze drie persoonskenmerken. Om dit te onderstrepen maakt hij gebruik van de term wetticisme, een term die in zijn eerste boek ook een belangrijke rol speelde. Het eerste gedeelte is wat meer theoretisch, maar daarna wordt het de lezer steeds duidelijker wat de schrijver wil uitdragen, temeer daar hij dit toelicht met veelzeggende persoonlijke verhalen. Daardoor slaagt hij er bijzonder goed in zijn mooie boodschap over te brengen. Na zijn uitwerking van IQ, EQ, SQ en de Ware Liefde (hoofdstuk 3 t/m 6) volgt een zeer interessant zevende hoofdstuk “Kerkmuren om, drempels weg” met stof voor pittige discussies in de christelijke wereld. Het nawoord is een heldere samenvatting van de essentie van het boek. Al met al zeer de moeite van het lezen waard voor een breed lezerspubliek, treffend in het boek beschreven als volgt: Voor de mensen die God niet goed kunnen duiden, voor degenen die niet precies weten wie ze zijn, voor de velen die zich afvragen of ze wel genoeg doen om Gods gunsten te verkrijgen en ...voor de meesten onder ons die niet weten of ze via hun kerk, denominatie of religieuze stroming wel Ware Liefde ontvangen en kunnen (door) geven.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Weg van Ware Liefde

Author:

George Westerduin

Category:

Religion

Number of pages:

216

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-08-2017

ISBN:

978-94-022-3855-6 / 9789402238556

Price:

€ 21,00

Language

Dutch

Rating:

  • (1)