De dertiende Onverslaanbare, deel 2 het Licht

Ida Visser

Category: Young Adult
  • (2)

€ 22,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

April en haar vrienden zijn aan de dood ontsnapt door vanuit het Mirakel in het Donker te springen. Niemand had verwacht terecht te komen in het Licht, een plek bewoond door de Alwetenden. De Alwetenden hebben hun eigen regels en de komst van de Onverslaanbaren zorgt voor discussie. De twee groepen moeten het eens zien te worden, maar er zijn slechte mensen die verschrikkelijke dingen doen. En goede mensen die verschrikkelijke dingen doen. Zowel Onverslaanbaren als Alwetenden komen voor ethische dilemma’s te staan. Als er lastige keuzes moeten worden gemaakt, lopen vriendschappen en relaties gevaar. Het Mirakel was hierbij slechts kinderspel.

From the book

Jamies perspectief

Dan kijk ik naar Mike voor hulp, hij zucht diep, waarna hij zijn stem verheft.

"Allemaal stil!"
Op wat zacht geroesemoes hier en daar na, houdt iedereen de mond dicht, wat Mike ruimte geeft om te praten.
"Vanaf het moment dat wij het Licht binnenliepen, is alles de mist in gegaan. We werken niet meer samen, het enige wat we doen, is elkaar de grond in stampen."
Hij laat een hopeloos geluid horen.
"Kom op, jongens. Zijn we nu serieus aan het ruziemaken vanwege een waardeloze ondervraging?"
Hij kijkt de groep rond.
"Hoe kunnen we in staat zijn om fatsoenlijk met de Alwetenden om te gaan als het ons niet eens lukt om met elkaar om te gaan?"
"Ik wil niet fatsoenlijk met de Alwetenden omgaan!", roept Jacky. "Ze hebben tientallen mensen opgesloten die ze dwingen voor hen te werken. Deze groep wordt geleid door iemand die zijn kracht om te doden gebruikt als een wapen. Dat zijn niet de mensen met wie ik wil omgaan."
"Ik ook niet", brengt Lola in. Ik verbaas me over Jacky’s vastberadenheid, haar doorzettingsvermogen. Minder dan een dag geleden was ze nog degene die Mike en mij vertelde geen ruzie te maken, nu spoort ze ons aan om in opstand te komen.
"Uhm, jongens," zegt April ertussendoor, "misschien moeten we dit niet allemaal in het openbaar bespreken."
"Wat?", vraagt Jacky. "Ben je bang dat Paramis ons kan horen en ons zal vermoorden?"
Ze draait zich om en kijkt de groep langs.
"Dit is precies wat ik bedoel. Wij, Onverslaanbaren, een Helper en de VTR, zullen niet door angst worden tegengehouden. Wij gaan naar Paramis en dwingen hem om iedereen met respect te behandelen. Wie is het met mij eens?"

About the author

Ida Visser is geboren in 2003 en zit op het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Haar vrije tijd besteedt ze aan paardrijden, schilderen en schrijven. Ze is op jonge leeftijd al begonnen met het schrijven van veel korte verhalen en na het in maart 2017 verschenen eerste deel van haar trilogie, is nu het tweede deel uitgebracht. Ook nu is ze volledig opgegaan in haar verhaal en genoot daar intens van. Schrijven is haar passie.

Reviews

2019-11-18 19:10:58 | By: Noor | Rating:
Ontzettend leuk om te lezen over de personages en de nieuwe avonturen die ze beleven in het Licht. Super mooi bedacht en geschreven, ik ben zeer benieuwd naar het laatste deel van de trilogie.

2017-12-22 13:30:09 | By: anoniem | Rating:
wauw wat een boek bijna voor volwassenen zin om te gaan lezen!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De dertiende Onverslaanbare, deel 2 het Licht

Author:

Ida Visser

Category:

Young Adult

Number of pages:

328

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

22-09-2017

ISBN:

978-94-022-3931-7 / 9789402239317

Price:

€ 22,49

Language

Dutch

Rating:

  • (2)