Zo anders - Hoe pesten mijn leven heeft veranderd

Marjorie Olieberg-de Gids

Categorie: Biografieën

€ 20,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Marie heeft het allemaal, een leuk huis, lieve vriend en een baby op komst. Het geluk lacht het jonge koppel toe. Niemand weet dat Marie gebukt gaat onder haar verleden waarin ze werd gepest. In het geheim lijdt ze aan agorafobie en is ze depressief. Totdat de geboorte van hun zoon alles op zijn kop zet, hij heeft Autisme. Marie wil haar zoon hetzelfde lot besparen. Nadat zij zichzelf volkomen verliest in dit proces, belandt ze volledig ingestort in het ziekenhuis. Ze wordt gedwongen zichzelf aan te pakken en voor de eerste keer in haar leven vecht ze terug.

Uit het boek

Negen jaar ben ik, en het pesten heeft nu zulke vormen aangenomen, dat ik na schooltijd word opgewacht door Annelies, een meisje met rood haar van een andere school. Ze heeft het op me voorzien, samen met haar vriendinnen staat ze me elke dag stipt om kwart over drie op te wachten aan de overkant van de dijk die ik moet oversteken. Met bonkend hart loop ik uit school, zo snel als ik kan naar huis, in de hoop dat ik vandaag eens eerder bij de dijk ben dan zij. Maar hun school is om drie uur uit, dus hebben ze een ruime voorsprong op mij. Van veraf hoor ik ze al: “We trappen je helemaal in elkaar, Marie, vuile brilsmurf, dikke, we gaan je pakken!"


Er wordt aan mijn haar getrokken en ik duw een van de meiden van me af. Ze kijkt me stoer aan, maar laat het hierbij. “Morgen pakken we je wel, wacht maar af, Marie.”

Over de auteur

Marjorie Olieberg-de Gids (1980) is geboren en getogen in het mooie Dordrecht. Ze heeft altijd een passie voor lezen en het schrijven van verhalen gehad en heeft van haar hobby haar werk kunnen maken. Marjorie werkt als tekstschrijver, coach en treedt op als gastspreker. Ze probeert mensen bewust te maken van de gevaren van pesten en de emotionele gevolgen daarvan, zoals in haar geval Agorafobie. Door haar ervaringen te delen, hoopt zij anderen te inspireren.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Zo anders - Hoe pesten mijn leven heeft veranderd

Auteur:

Marjorie Olieberg-de Gids

Categorie:

Biografieën

Aantal pagina's:

166

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

03-11-2017

ISBN:

978-94-0224-045-0 / 9789402240450

Vaste prijs:

€ 20,00

Taal

Nederlands