Loslaten en opnieuw beginnen

Ida Rinsampessy

Category: Biographies

€ 18,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In Loslaten & opnieuw beginnen gaat Ida Rinsampessy in op de erfelijkheid van de oorlogtrauma’s van haar Molukse ouders. Nog nooit is de schrijfster zo open geweest over haar leven. Het vallen en weer opstaan is haar op haar lijf geschreven. De oud-topsporter beschrijft dat de door haar gewonnen (inter)nationale prijzen niet haar grootste triomfen zijn, maar dat zij zichzelf heeft overwonnen toen zij gediagnosticeerd werd met een chronische ziekte en volledig werd afgekeurd. Het besef dat geluk begint bij vergeving (van onder andere haarzelf) leidde ertoe dat de crisis die eerst haar grootste vijand was, haar uiteindelijk weer thuis bracht bij haarzelf.

From the book

Een biografie schrijven is niet iets wat bij iedereen op de bucketlist staat. En eigenlijk moet ik toegeven dat het in eerste instantie ook niet op mijn wenslijstje stond. Waarom ik toch besloten heb om een biografie te schrijven? Heb ik dan wat zinnigs te vertellen? Dat laat ik liever aan anderen over.
De reden dat ik de pen heb opgepakt is therapeutisch van aard. Het is een verademing om alles van mij af te schrijven. Zonder dramatisch over te willen komen, sta ik zelf verbaasd van de situaties die ik heb meegemaakt in mijn leven. Oké, ik ben inmiddels de 55 gepasseerd. Het is dus begrijpelijk dat ik meer heb meegemaakt dan een gemiddelde tiener. Maar toch, de hoeveelheid uiteenlopende gebeurtenissen is soms nauwelijks te bevatten. Het is zelfs zoveel dat ik slechts een aantal gebeurtenissen uit mijn leven zal belichten.
Men krijgt nooit meer dan men dragen kan in het leven. In die zin kan dit boek ook voor jou wel een eyeopener zijn. Zonder in cliché opmerkingen te vervallen, zoals: na regen komt zonneschijn of elk huisje heeft zijn kruisje, ben ik er na de zoveelste persoonlijke tegenslag nog steeds. Fier en vastberaden.

About the author

Ida Rinsampessy (1961) heeft een Molukse achtergrond. Zij is geboren in het barakkenkamp Almere. Zij is afgestudeerd als verpleegkundige, maar sinds 2004 ondernemer. Als oud-topsportster gebruikt ze haar (sport)kennis als metafoor in haar ondernemerschap. Haar drijfveer is om haar klanten te helpen trouw te blijven aan zichzelf. Haar visie is dat zelfacceptatie de eerste stap is naar (h)erkenning. Haar coaching heeft een verbindende factor. Zowel de intrinsieke als extrinsieke motivatie is hierbij van groot belang.

Reviews

2017-11-05 16:07:16 | By: Marlies Bak
Ik heb het boek in een adem uitgelezen. Het boeit van begin tot eind. Enerzijds leert men een klein stukje geschiedenis van de Molukkers en anderzijds is het een verhaal waar een ieder kracht uit kan putten. Waar je ook staat in het leven, we hebben allemaal te maken met voor en tegenspoed. De schrijfster laat zien dat je nimmer in de slachtofferrol moet blijven hangen, maar alleen als je loslaat je ook verder kan groeien. Iedereen zal er op zijn/haar manier wel enige herkenning in vinden. Een mooi boek van iemand die uit iedere tegenslag haar leermoment heeft gehaald. En zie hier het resultaat. Een aanrader voor iedereen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Loslaten en opnieuw beginnen

Author:

Ida Rinsampessy

Category:

Biographies

Number of pages:

128

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

20-10-2017

ISBN:

978-94-022-4002-3 / 9789402240023

Price:

€ 18,49

Language

Dutch