Kappe nou! - Van begeleider naar ervaringsdeskundige van huiselijk geweld

Caro B.

Categorie: Biografieën
  • (6)

€ 21,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Als therapeut komt Caro B. in aanraking met daders en slachtoffers van huiselijk geweld. Ze kan moeilijk begrip opbrengen voor het slachtoffer, totdat ze haar grote liefde ontmoet. Vol liefde en overgave trekt ze, samen met haar zoontje, in bij haar lief in Friesland. Door de allesbeheersende romantiek en passie, heeft ze de signalen die zijn gewelddadige karakter vermoeden, gemist. Zijn perfectionisme, jaloezie en controledrang komen steeds duidelijker naar voren. Van lief naar denigrerend, van passie naar geweld. Kan zij wel uit deze relatie stappen voor het te laat is? Kan ze als ervaringsdeskundige het slachtoffer nu wel begrijpen?


Uit het boek

"Ik ga met je mee", hoorde ik hem zeggen. Hoeveel kriebels kan en mag een mens voelen, dacht ik nog. Het spannende was dat ik wist waar hij op uit was en dat voelde goed. Maar ik dreigde ook de controle te verliezen en dat was ik niet gewend. Ik antwoordde terughoudend en enigszins van mijn stuk gebracht. Patrick liet zich echter niet afschepen door mijn plotselinge vlaag van verlegenheid en ging mee. Ik dacht: wauw een man die weet wat hij wil. We liepen samen, vergezeld door duizenden kriebelende vlinders, richting het toilet. Ik werd overspoeld door allerlei gedachten en gevoelens. Ik dacht: ik kom er nu niet meer onderuit, ik met mijn grote mond, straks zoent hij niet lekker of val ik door de mand. Wat ik vooral wilde, was deze situatie zo snel mogelijk naar mijn hand zetten. Controle!
"Laten we maar gaan zoenen, dan hebben we dat alvast gehad", zei ik. Hij leek even van zijn stuk gebracht, maar herstelde zich snel en had zijn krachtige tong binnen luttele seconden bij mij naar binnen gewerkt. Wauw, dat hij er lekker uitzag wist ik al, maar dat hij ook lekker kon zoenen. ‘Oh My lord’! Twijfels over mijn eigen zoenkwaliteiten verdwenen als sneeuw voor de zon. Het was sowieso heerlijk, maar om te zoenen met zo’n heerlijke vangst voelde allesoverheersend. Ik was me totaal niet bewust van het feit dat we onder een lantaarnpaal stonden en velen getuige waren van onze eerste zoen.

Over de auteur

Caro B. (1968) is een alleenstaande moeder met een zoon. Creatief, eigenzinnig en sociaal bewogen zijn eigenschappen die haar passen. Ze is psychosociaal therapeut en verpleegkundige en werkt als zzp'er binnen de forensische sector, de medische opvang van asielzoekers en de terminale zorg. De afwisseling bevalt haar. In de liefde is ze minder succesvol. Na de scheiding van de vader van haar kind, belandt ze in een huiselijk geweld-relatie. Positief en open als ze is besluit ze haar verhaal op te schrijven.

Reviews

2017-12-15 19:39:11 | Door: Will | Waardering:
Ik was al bekend met meerdere fragmenten uit dit boek, ooit verteld door de auteur zelf. Lees puzzel stukjes, die nu als een complete puzzel een helder beeld geven van een avontuur wat geweldig begon maar al snel over ging in gewelddadigheid. Het zou zo maar een script van een film kunnen zijn. Zo beleefde ik ook het lezen van dit boek. Met het leesgemak van een ,,Dan Brown” en de daarom verklaarbare drang om het niet weg te kunnen leggen als bij iedere spannende thriller. Helaas is dit geen verzonnen verhaal, en was ook ik geneigd snel een oordeel klaar te hebben. Naïef, kortzichtig, blind van verliefdheid en ga zo maar door. Mensen die dit daadwerkelijk meemaken geloven heilig in het licht aan het einde van de tunnel. Falen is toch een leermoment ? Niet beseffende dat mensen ook hardleers kunnen zijn. Beroepsmatig heb ik met relatief veel vrouwen te maken die in het zelfde schuitje zitten of zaten. Dit ,,schuitje” is echter zo groot als de Titanic. Kortom: Dit boek levert een positieve bijdrage als leesvoer voor de autodidactische slachtoffers van huiselijk geweld. De meer dan 200 pagina`s heb ik gulzig en in no time verslonden. Absolute aanrader.

2017-11-07 13:58:13 | Door: W.S | Waardering:
Eerlijk, open en kwetsbaar geschreven. Boek lees je zo snel mogelijk uit. Enerzijds best naïef, anderzijds, zo meeslepend kan een verliefdheid zijn. Duidelijk komt naar voren tegen beter weten in telkens de hoop te hebben dat het beter zal gaan. Een sterke vrouw die zichzelf verliest in een relatie. Heel herkenbaar en indrukwekkend.

2017-11-06 00:31:55 | Door: Henk
Ik zag je advertentie en wist intuïtief dat ik jouw boek moest lezen.. Je verhaal is nagenoeg hetzelfde als die van mij…de vorm is wat anders maar de uitwerking is hetzelfde. Ben de gelukkige geweest die een dergelijke relatie meerdere malen mee heeft mogen maken. Ook bij mannen gebeurt dit!! Het duurde even voordat het boek in de brievenbus lag maar heb em vandaag gelezen en ben er inmiddels achter waarom het zo sterk voelde dat ik je boek moest lezen.. In het hoofdstuk therapie kreeg ik mijn antwoord en via dit berichtje wil ik je hartelijk danken voor het schrijven van je boek. Dank je wel!

2017-11-06 11:17:13 | Door: Z.salomons | Waardering:
Als oud- collega heb ik dit boek met "ogen op steeltjes" gelezen. Kappen Nou is een boek wat je in één keer uitleest. Ik werd meegenomen in het verhaal van Caro, en het verbaasde mij dat zij zo lang over haar grenzen heeft laten heenlopen. "Liefde maakt blind" denk ik dan... en ik raakte plaatsvervangend boos op de Friese vriend: ellendeling! in dit boek lees ik de naïeve opstelling van Caro, helder en eenvoudig verwoord. Hoé simpel is het om in zo'n complexe relatie gevangen te worden. En.. ja... het werd ook wel duidelijk dat het zo te zien niet eenvoudig was een weg terug te vinden. Gelukkig is dat wel gebeurd. Diverse signalen worden omschreven.... Ik hoop dat voor sommige lezers een belletje gaat rinkelen en dat enige zelfreflectie er toe leidt dat besloten wordt de geweldadige relatie te beëindigen.

2017-11-06 12:23:41 | Door: Bianca | Waardering:
Een indrukwekkend boek om te lezen. En zo zie je dat ook al ken je alle signalen, dan nog kan het je overkomen. Moeilijk om uit zo'n vicieuze te komen, maar gelukkig is het jou gelukt!! Je bent met dit boek een voorbeeld voor anderen die dit meegemaakt hebben. Je laat ons beleven dat het iedereen kan overkomen, maar dat je er ook sterker uit kunt komen!

2017-11-05 19:44:22 | Door: Gerrie de B | Waardering:
Ik heb het boek "Kappe nou" in een keer uitgelezen. Het bleef boeien, leest makkelijk en heeft diepe indruk op mij gemaakt. Ik heb het boek zelfs 'n 2e keer gelezen toen de eerste indruk wat bezonken was.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Kappe nou! - Van begeleider naar ervaringsdeskundige van huiselijk geweld

Auteur:

Caro B.

Categorie:

Biografieën

Aantal pagina's:

212

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

13-10-2017

ISBN:

978-94-0223-995-9 / 9789402239959

Vaste prijs:

€ 21,00

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (6)