Ik had je zestig jaar beloofd

Carlien Taris

Category: Health
  • (4)

€ 23,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Begin jaren 90 weet iedereen in de homoscene heel vaag iets over aids. Ook Anton en Peter hebben gehoord van ‘de gevreesde ziekte’, maar het is ver van hun bed. Ze zijn gelukkig samen en Peters kapperszaak komt tot bloei.

Dan krijgt Peter een voedselvergiftiging, waar hij maar niet over heen lijkt te komen, gevolgd door een serie infecties. De man die altijd zo van lekker eten hield, heeft ineens geen trek meer. Een gastro-enteritis?

Anton wil er alles aan doen om zijn kop ervoor in het zand te steken, maar wat als degene van wie je houdt ineens ernstig ziek blijkt?

From the book

Peters conditie ging steeds verder achteruit. Hij hield zelfs magere kippenbouillon niet meer binnen. Hij was zo mager en zwak. Hij woog nog maar 54 kilo. Doordat hij zo zwak was, werd hij ook steeds labieler. Hij huilde veel, ik ook trouwens.

De dokter reageerde alsof hij wilde zeggen: "Ja maar wat wilt u nu? U heeft toch aids en dan kun je dit verwachten! Geen enkele reden voor dit soort paniek."
Wat hij zich niet scheen te realiseren was dat wij pas vier dagen wisten dat Peter aids had en dat we absoluut niet wisten wat we konden verwachten. Voor ons was op dat moment de grens van het lijden en de angst bereikt, niet wetende dat het allemaal nog veel erger kon en zou worden.


About the author

Carlien Taris werd geboren te Alkmaar in 1991, als dochter van Gerard en Annelies, broer en schoonzus van Anton. Zij is de baby die aangekondigd wordt in dit boek. Ze heeft Anton en Peter eigenlijk vooral leren kennen vanuit hun schrijven en de verhalen die er thuis over hen werden verteld. Van daaruit ontstond de wens om dit verhaal uit te geven. Ze werkt als verzorgende in een opnamekliniek voor mensen met dementie.

Reviews

2021-01-22 12:03:00 | By: Annegreet van Schaik | Rating:
Dit is een verhaal waar je nog vaak aan terugdenkt. De liefde van deze mannen raakt iedere lezer van dit boek op een bijzondere manier. Mijn buurvrouw heeft het inmiddels ook gelezen en vond het schitterend.

2018-05-29 11:46:43 | By: Annelies Komrij | Rating:
Hoewel ik als schoonzus is het boek genoemd wordt en de concepten mee gelezen heb, raakt het me elke keer weer als ik het boek lees. Zo mooi dat de nicht van Peter en Anton het boek/dagboek heeft kunnen/willen uitgeven. Het was de wens van beide mannen om dit te doen. Helaas hebben ze dit zelf niet meer kunnen doen. Geschreven met heel veel liefde en pijn. Een boek om in 1x uit te lezen! Aanrader

2018-05-17 11:10:41 | By: Kathinka van Laar | Rating:
Vanaf bladzijde 1 weet je hoe het afloopt en tóch wil ik koortsachtig verder lezen en houd het aan het einde niet droog. Wat een liefdevol stel was dit en met hoeveel liefde en passie is er aan dit boek gewerkt. Verdiend een breed publiek

2018-05-15 17:18:29 | By: Janny Dekker | Rating:
Super goed boek. In een dag uit omdat het makelijk leest en je gewoon wil weten hoe het afloopt. Dikke tranen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik had je zestig jaar beloofd

Author:

Carlien Taris

Category:

Health

Number of pages:

340

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

04-05-2018

ISBN:

978-94-022-4504-2 / 9789402245042

Price:

€ 23,00

Language

Dutch

Rating:

  • (4)