De jeugdige avonturen van de heer E. Zel

Red R.C.

Category: Youth books

€ 15,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit is een boek waarin de jeugd van de Heer Zel wordt verteld. Hij beleeft het ene avontuur na het andere. Dit kinderboek bevat erg veel droge humor. Door de lotgevallen met de rare huisdieren, de bizarre beroepen en de ietwat aparte hobby’s is een glimlach nooit ver te zoeken.

From the book

Wanneer andere kinderen hem uitlachten omdat hij niet kon fietsen, had hij onmiddellijk een verklaring. Hij beweerde dat hij te voet ging om zijn fiets en banden te sparen. Je moest maar eens kijken naar de cowboys in de films zei hij, die gaan ook veel te voet om hun paard te sparen.
Maar op woensdagnamiddag, toen hij op de hoeve was bij zijn vriend K. Oetje, gebeurde het soms dat hij plots verdween met zijn fiets. Hij had aan de achterzijde van de hoeve een zanderige weg ontdekt met een lichte helling, die verscholen lag achter de bomen, zodat niemand hem kon zien. Dit vond hij de ideale plek om te leren fietsen.
Enerzijds was er de helling, zodat hij in het geheel niet hoefde te trappen. Anderzijds was er het zand, zodat hij zich bijna geen pijn deed bij het vallen. Was dit niet slim bekeken van hem?
De eerste keren dat hij de helling afreed, kon hij niet zonder vallen, maar beetje bij beetje lukte het toch.
Op de zoveelste woensdag na de zoveelste gelukte poging, wandelde hij terug tot de hoeve tot bij zijn vriend Karel. Die plaagde hem voor de honderdste keer: "Kan je nu nog niet fietsen?"
"Toch wel", pronkte hij, "en ik zal het nu onmiddellijk tonen."
Hij sprong op zijn fiets, maar daar hij nog nooit had hoeven te trappen en daar er op de hoeve zelf geen helling was, viel hij ogenblikkelijk in de mestvaalt, die de boer in het midden van de hoeve had aangelegd.
Hij zat tot over zijn oren in de mest en stonk als de pest.
"Akkerdjuu", zei hij, "mijn fiets is kapot, hij wil niet meer rijden."

About the author

Ernie Demuysere komt uit Geluwe, maar woont nu in Waregem. Reeds op jeugdige leeftijd schreef hij gedichten en moest hij op feesten die gedichten voordragen. Hij kreeg met zijn gedicht ‘Death is the beginning’ in 2002 een prijs van The International Library of Poetry. Dit gedicht werd gepubliceerd in de bundel ‘On Gossamer Wings’ door Watermark in de USA. Als lid van het hoofdbestuur van de cultuurvereniging Rodenbachfonds, bewandelt hij met dit boek gans andere wegen. Maar humor is soms beter dan dichten.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De jeugdige avonturen van de heer E. Zel

Author:

Red R.C.

Category:

Youth books

Number of pages:

48

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-02-2018

ISBN:

978-94-0224-289-8 / 9789402242898

Price:

€ 15,49

Language

Dutch