De sproeten van Hoi

Mitch Huguenin

Category: Youth books
  • (3)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dompel je onder in een bizarre zomerweek in het dorp Bolstrum. En ontdek samen met Max en Roos het geheim van de mysterieuze jongen Hoi. Struin mee door het Bollerbos waar Hoi op een dag plotseling verschijnt en weer verdwijnt en beleef een onvergetelijke avontuur vol bizarre gebeurtenissen. Ongelofelijke dingen waarvan je dacht dat ze alleen in films konden gebeuren. Tenzij je ze zelf hebt meegemaakt…
Dat en nog veel meer staat je te wachten in dit meeslepende eerste deel van de Hoi-trilogie, het jeugdmysterie De sproeten van Hoi.

From the book

Mijn naam is Max. En het verhaal dat ik je hier ga vertellen, heb ik nog nooit aan iemand verteld. Vijf jaar lang heb ik het met me meegedragen omdat ik dacht dat toch niemand me zou geloven. En soms denk ik dat nog steeds.
Maar toen Roos vorige week na vijf jaar ineens weer opdook en we urenlang hebben gepraat, gelopen en gelachen, besloot ik dat de stilte lang genoeg had geduurd.
 
Vijf jaar daarvoor was ik nog net geen dertien. We zaten midden in een hittegolf en de zomervakantie zou over een paar weken beginnen. Ik zat in de brugklas.
Roos was erbij toen die zomer ons leven voorgoed veranderde. Niet de hele tijd trouwens. Want die keer dat ze als bevroren tegen de kromme eik leunde, was ze even ergens anders, maar dat vertel ik je straks wel.
Ook de laatste dag van het avontuur tijdens die zomer heeft ze niet meer meegemaakt. Samen met haar moeder en Jelle was ze toen midden in de nacht vertrokken. Zonder iets te zeggen en niemand wist waarheen. Dat vertelde ze me pas vijf jaar later toen ze ineens weer achter me stond. Precies op dezelfde plek in het Bollerbos waar op mijn twaalfde dit avontuur was begonnen en ook weer was geëindigd.

Ik merkte Roos pas op toen ze "hoi" zei. Dat was ook het eerste woord dat we vijf jaar geleden uit de mond van die mysterieuze jongen hoorden. En ik schrok me kapot.

About the author

Mitch Huguenin (1970) schrijft al sinds zijn vroege jeugd. Eerst alleen korte verhaaltjes, maar later, als zelfstandig ondernemer, ook columns, blogs en allerhande zakelijke teksten. In 2015 begon hij aan zijn eerste boek. Maar na een paar hoofdstukken bleef het verhaal bijna twee jaar op de plank liggen. Pas na langdurig aandringen van zijn zoon, maakte hij het verhaal tenslotte af. Zijn debuut, De sproeten van Hoi, was geboren.

Reviews

2017-11-14 11:12:28 | By: Peter | Rating:
Heerlijk boek en zeker niet alleen voor de kids. In een ruk uitgelezen. Zo lekker geschreven, het pakt je gelijk en laat je niet meer los. Zin in het volgende deel!

2017-11-12 13:24:48 | By: Roland van der Hall | Rating:
Net de laatste woorden van De sproeten van HOI gelezen. Erg leuk, spannend en goed geschreven boek.
Ben nu al nieuwsgierig naar deel 2 en 3. 👍

2017-11-12 13:30:07 | By: Esther Westra | Rating:
Toen ik gisterenavond eindelijk het boek kon gaan lezen, wist ik dat daar een risico aan zat... En ja hoor, ik heb het aan één stuk door uitgelezen! Wat een spannend verhaal!
Ook mooi dat er verschillende onderwerpen aan bod komen, waar kinderen (en volwassenen) helaas in hun leven mee te maken kunnen krijgen. Eerlijk, ik heb er ook een traantje bij weggeveegd.
Wanneer komen deel 2 en 3 uit....?Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De sproeten van Hoi

Author:

Mitch Huguenin

Category:

Youth books

Number of pages:

194

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

03-11-2017

ISBN:

978-94-022-4047-4 / 9789402240474

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (3)