Percussinfo

Ton Ruis

Category: Art, culture & music

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Percussie is een belangrijk fenomeen in het leven van de mens. Zo ook in de muziek waar het ritme, de maat, de basis legt in elk muziekstuk. Percussie komt in vele culturen in de wereld voor. Elk land heeft zijn eigen ritme-instrumenten. In de Latijns-Amerikaanse landen wordt de percussie, ten opzichte van de niet-westerse landen, intensiever beoefend. Dit vademecum bevat een ritmische wereld vol Afro-Cubaanse en Westerse percussie. (Conga’s, Bongo’s en Timbales, om maar eens enkele instrumenten te noemen).
Slagtechnieken, ritmes, technische beschrijvingen en nog veel meer worden uitvoerig behandeld. Informatief en instructief voor beginnende en gevorderde percussiespelers. Een waardevol naslagwerk als lesmateriaal voor het muzikale onderwijs en andere belangstellenden.

From the book

In de literatuur en vakbladen op muziekgebied wordt veel aandacht besteed aan muziek, diverse muziekinstrumenten, wetenswaardigheden, tips en trucs, et cetera. Echter op het gebied van percussie, in de ruimste zin van het woord, wordt in het algemeen wel geschreven maar met name in Nederland niet of nauwelijks gepubliceerd. De hoogste tijd dus om iets meer te weten te komen over percussie in het algemeen en de Afro-Cubaanse percussie in het bijzonder.
Percussie is een verzamelnaam voor slaginstrumenten die bespeeld worden door erop te slaan. Het gaat hier voornamelijk over exotische instrumenten die vooral in Latijns-Amerika en de Caraïben worden bespeeld. Niettemin worden zij ook gebruikt in de popmuziek in Europa en andere delen van de wereld, met name in de pop, funk, soul, rhythm en blues en jazz. Zelfs op het klassieke muzikale vlak wordt percussie beoefend, o.a. in het Concertgebouw in Amsterdam.

About the author

Ton Ruis, geboren en getogen Alkmaarder, is een bevlogen percussionist. Hij heeft zijn kennis en passie voor percussie op papier gezet. Jarenlange ervaring in de ritmische wereld van de muziek leidde hiertoe. Hij is begonnen als drummer/slagwerker, maar na verloop van tijd stal de percussie zijn hart. Hij volgde opleidingen in de privésfeer en bij het instituut: Artiance Centrum voor de Kunsten. Ook schrijven is een niet onbelangrijke bezigheid van hem. Inmiddels zijn er vijf boeken van zijn hand verschenen in verschillende genres.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Percussinfo

Author:

Ton Ruis

Category:

Art, culture & music

Number of pages:

104

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A4

Release date:

08-12-2017

ISBN:

978-94-022-4133-4 / 9789402241334

Price:

€ 20,49

Language

Dutch