Twee kleine visjes - Een verhaaltje over GROOT willen zijn

Sofie Schollaert

Categorie: Prentenboeken
  • (11)

€ 22,00
Gratis verzending
Levertijd vijf tot tien werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Twee kleine visjes denken dat het leuker zou zijn om een grote walvis te zijn. Is dat wel zo? Ze gaan op zoek naar de tovenaar van de zee en leren een belangrijke les. Beleef het grote avontuur van onze twee vriendjes mee en ontdek de wondere onderwaterwereld.

Dit prentenboek met kleurrijke illustraties is in rijmvorm geschreven. Hierdoor is het zowel een vrolijk voorleesverhaal als prachtig inkijkboek.

Dan is er ook nog dit...
Er is een klein visje,
die beleeft alles mee.
Weet jij wie daar volgt
in de grote zee?

Uit het boek

Schollaert

Over de auteur

Sofie Schollaert is een grafisch ontwerpster die steeds nieuwe creatieve uitdagingen zoekt. Voor het slapengaan van haar twee kinderen houdt ze ervan verhaaltjes te verzinnen en daarbij horende beelden te bedenken. Haar testpubliek laat haar meteen weten hoe ze over nieuwe verhaaltjes en illustraties denken. Zo ontstaan de leukste creaties en de grappigste situaties.

Reviews

2018-07-22 18:24:01 | Door: Evy De Brabander | Waardering:
Het is heel mooi hoe een enkele karaktertrek voor inspiratie van een prentenboek kan zorgen! Alle kinderen willen graag 'zelf doen'. En dat is ook een uiterst goede karaktertrek! Het enige nadeel daaraan is, dat ze dan ook wel eens met het hoofd tegen de muur lopen. Daar leren ze van! Twee kleine visjes hebben een fijne thuis in het rif, maar ze willen meer! Ze willen naar zee. Ze willen grotere avonturen beleven. Zal dit hen goed bevallen? Of krijgen ze toch heimwee naar het rif, waar al hun vriendjes zijn? De schrijfstijl van Sofie Schollaert is heel 'voorleesvriendelijk'. De rijm zorgt voor een prettig ritme en dat blijft eigenlijk door het hele boek wel mooi behouden. Het is wel een prentenboek voor jongere kinderen. Het eenvoudige woordgebruik zorgt ervoor dat zelfs de kleinste spruiten kunnen genieten! Toch zijn de illustraties ook voor de iets oudere kinderen aantrekkelijk. Er is genoeg te zien op elke spread en de sfeer van het verhaal op dat moment, wordt erg mooi weergegeven. Zoals de walvissen die uit de zee komen. Ze doemen als het ware op uit de donkere diepten en lijken enorm indrukwekkend. Een mooi contrast met het kleurrijke, vriendelijke rif! 'Twee kleine visjes' is een prentenboek dat gesierd wordt door zijn eenvoud. Een thema waar elke ouder en elk kind mee te maken krijgt, want iedereen wil altijd een beetje méér dan wat ze op dat moment hebben. Opgroeien gaat met vallen en opstaan.

2018-05-11 20:03:39 | Door: Leesspin | Waardering:
Dit prachtige prentenboek mocht ik een weekje lenen. Twee kleine visjes, gemaakt door Sofie Schollaert. Het avontuur begint al op het omslag, want waar zijn die kleine visjes? We zien een zeepaardje, een kwal, een zeester maar geen kleine visjes. Gelukkig hoeven we niet lang te zoeken; als we het boek openslaan zien we de twee feloranje bolle visjes zwemmen in het kleurrijke rif. Het boek bevat heldere gedetailleerde bladzij-vullende illustraties zeer bekwaam gemaakt in de computer. De teksten zijn geschreven op rijm. Dat maakt het voorlezen extra leuk omdat de kinderen dan soms een woord kunnen raden. Toch komt het schrijven in rijmvorm wel heel precies en hier en daar loopt het ritme niet helemaal lekker. Daar staat tegenover dat Sofie soms ook heel grappige zinnen maakt zoals: Ze hadden wel honderd vriendjes in alle kleurtjes en maatjes Die woonden onder steentjes of in hele kleine gaatjes Wanneer de visjes op zoek gaan naar een tovenaar zien we ze langs een paarse octopus zwemmen. Dat werkt bij het voorlezen erg goed, want de kinderen vermoeden dat de octopus de tovenaar is. Dat blijkt een bladzijde verder niet het geval en dus blijft het spannend en houden de kleintjes de aandacht erbij. Bij het lezen van de volgende zin die de tovenaar uitspreekt... Ik weet wat jullie wensen, jullie willen een walvis zijn ...moest ik denken aan Ik wou dat ik twee hondjes was, dan kon ik samen spelen (Annie M.G. Schmidt) ...en ik dacht even dat de 2 visjes 1 walvis zouden worden...

2018-03-26 20:47:09 | Door: Shirley Pellikaan | Waardering:
Blub! Blub! Gister doken er onverwachts kleine visjes op in ons aquarium, heel mooie oranje visjes. Het waren TWEE KLEINE VISJES van Sofie Schollaert. Ze kwamen van ver, diep uit de zee. Twee Kleine Visjes is het eerste prentenboek van Sofie Schollaert, een kleurrijk kinderboek met een onderliggende boodschap erin. In Twee Kleine Visjes duiken we naar het rif in de grote diepe zee. Daar is het een kleurrijke wereld vol koralen en kleine visjes. Sommige visjes hebben een wens: Ze willen groot zijn, ze willen speciaal zijn, ze willen op avontuur ! Maar daar hebben ze wel hulp bij nodig ! Ze gaan op zoek naar de tovenaar van de zee. Ik heb het boek gelezen met mijn vaste kinderboeken testpanel, Timo(3 jaar), Lisa en Mark (beide 4 jaar). Wat vonden ze het spannend ! Naast de mooie plaatjes en de felle kleurtjes, trok vooral de tovenaar hun aandacht. Die brengt echt de spanning in het verhaal en houdt de aandacht vast. De verborgen boodschap in het boek leverde na het lezen ook nog wat gespreksstof op. Timo wilde wel op zwemles net als zijn oudere broer, want dan kon hij ook zwemmen in de zee. Lisa wilde dat de tovenaar haar in een zeemeermin veranderde en Mark wilde wel de tovenaar zelf zijn. Of ze begrepen dat het boek de verborgen boodschap in zich droeg, dat je, wat er ook gebeurd, beter altijd gewoon je zelf kan blijven?....ik denk het (nog) niet. Maar dat leren ze vanzelf, als ze "groter"worden. Fijn aan het boek is, dat het A4 formaat is, grote heldere letters en dat alles op rijm geschreven is maakt het ons inziens helemaal af. Sofie Schollaert (grafisch ontwerpster) debuteerde met Twee Kleine Visjes in November 2017 en won onlangs De Gouden Lettervreter 2017 als beste kinder/jeugdboek.

2018-03-26 21:09:41 | Door: Warsha | Waardering:
Een aantal weken terug heb ik het - boek- Twee Kleine Visjes🐠 van Sofie Schollaert met plezier mogen voorlezen in een kleuterklas en aan mijn voorleeskindjes. Beide groepen waren enthousiast over het boek! Wat hen opviel waren de grootte van het boek, de kleurrijke tekeningen en het rijmende verhaal! Het toverspreukje “SPETTER..SPATTER..SPLAF” is heel lang blijven hangen en vonden de kinderen geweldig om op te zeggen. 💞Dank dat ik uit jouw prachtige boek heb mogen voorlezen🤩!

2018-03-26 21:52:19 | Door: thea roos lk gr 1-2 | Waardering:
het boek twee kleine visjes voorgelezen in mijn kleuterklas. Ze hingen aan mijn lippen. Rijmden mee. Genoten van de mooie, kleurrijke tekeningen. we hebben samen t boek besproken. Het kwam al snel bij hen zelf. Dat ze zelf ook wel groot wilden zijn want dan mochten ze alles. Een ander kind zei daarop dat ze dat nog niet wilde want dan moest je ook werken en alles doen. Super genoten van je prachtige boek Sofie en van mijn kleuters. We hebben het nog keer voorgelezen en toen wilden ze de kleurplaat kleuren. Het boek centraal op de blz en veel kinderen wilden de kleurplaat net zo mooi maken als in het boek. (helaas vergeten om hier n foto van te maken. Een paar kleine dingen vanuit de kinderen; - eerst werden ze 2 walvissen en later 2 potvissen... - helemaal klaar (helder/licht worden) moest ik wel uitleggen en daar kwamen ze niet op. dankjewel gr juf thea en de lln van gr. 1-2

2017-12-20 13:25:50 | Door: boekenblog De Perfecte Buren | Waardering:
Deze recensie verscheen op boekenblog De Perfecte Buren: "Kleurrijk, de cover van dit boek valt meteen op en de toon wordt binnenin het boek voortgezet. Zeer kleurrijke en prikkelende tekeningen nemen je mee in het verhaal over twee kleine visjes. Hoewel de tekeningen erg mooi zijn, vind ik ze wel vrij plat getekend. Ik mis diepte en beweging terwijl de zee, waar dit verhaal zich afspeelt, toch nooit stilstaat. Toch zijn de tekeningen zeker pakkend. Wij mochten dit boek als pdf-bestand recenseren en ik was benieuwd of het boek op deze manier wel de aandacht van mijn dochter Helena kon trekken. Dit lukte mede dankzijn die kleurrijke tekeningen. Nadeel van het recenseren van een pdf-bestand is dat je niet lekker samen op de bank kunt klimmen en in het boek kunt kruipen. Dat is gelukkig op te lossen door lekker op schoot aan tafel te gaan zitten en zelf met behulp van pijltjestoetsen te mogen bladeren. Dat is toch weer eens wat anders. Na de eerste indruk nam het verhaal ons mee met twee kleine visjes die graag groot willen zijn. De tekst is op rijm en leest vloeiend. In het begin wordt er overmatig gebruik gemaakt van verkleinwoordjes. Hier ben ik geen fan van en het was dan ook een opluchting dat Schollaert snel een goede balans vond in het wanneer wel en wanneer niet verkleinen van de woorden. Een ander goed onderdeel in dit boek is het personage van de tovenaar. Een tovenaar of heks maakt altijd indruk op Helena, waardoor verderop in het boek haar aandacht opnieuw gevangen werd. Dit zorgt ervoor dat het verhaal bij haar blijft hangen. Tevens creëren de momenten van de tovenaar een goede spanningsboog in het verhaal. De boodschap van het verhaal (wees blij met wie je bent, wens niet om een ander te zijn) sluit het verhaal mooi af. Het is een boodschap die nog weleens vergeten wordt. Mooi om ter sprake te brengen bij zowel kinderen als volwassenen. Schollaert zet een knap kinderboek debuut neer met ‘Twee kleine visjes’ waarmee ze dan ook 4 sterren verdient. Annelien Kruithof – recensent De Perfecte Buren"

2017-12-12 09:34:46 | Door: Katinka | Waardering:
Zullen we een nieuw boekje lezen, mijn kleine man van 2 is duidelijk met wat anders bezig. Sinterklaas is net geweest en zijn mini waterkoker en gitaar zijn hem alles. Boekje lezen daar heb ik de geen tijd voor hoor ik hem denken. En direct daarna wordt het in woorden bevestigd... mama, M beetje druk! Voor het slapen gaan een nieuwe poging Als ik hem vertel dat we opnieuw een boekje mogen lenen, lezen, helemaal mogen bekijken en daarna weer doorsturen naar een ander kindje beginnen zijn oogjes te glimmen Fuzz terug vraagt hij (Fuzz en de herfst was ons vorige boekje) Nee lieverd Fuzz is bij andere kindjes dit is een nieuw boekje over 2 visjes, er komt een glimlach rond zijn mondje. Als ik het boekje te voorschijn haal heb ik alle aandacht. Hij nesteld zich met al zijn knuffel-vriendjes bij mama op schoot, zodat hij de plaatjes goed kan zien. Volle aandacht tijdens het voorlezen, alle plaatjes worden bestudeerd vissen worden bekeken en kleuren worden benoemd. Bij het omslaan van de volgende bladzijde is het stil, de kleuren zijn verdwenen en een tovenaar is verschenen in het beeld ondanks dat de tekst vriendelijk is, blijft mijn kleine man stil. We verder lezen en als de kleuren weer verschijnen is er opeens ook weer gebabbel op mijn schoot. Als het boekje is afgelopen ben ik benieuwd naar zijn reactie ... nog een keer maar niet de tovenaar, maakt hij mij duidelijk is zijn eigen eigenwijze taaltje en daar gaan we dan ook voor! Een mooi kleurrijk boek maar voor kinderen die al wat beter begrijpen wat groot willen zijn is ik zou zeggen vanaf een jaar of 4/5.

2017-12-05 12:36:10 | Door: Bea | Waardering:
Mijn kleindochter (3,5 jaar) en kleinzoon (6 jaar) vonden het boek geweldig! Ook het feit dat het ook een doe-boek is was leuk. Het duurde even maar toen vonden ze het visje dat alles meevolgt. Dat geeft het boek een extra dimensie. Persoonlijk was ik grote fan van de tovenaar van de zee. Echt een aanrader!

2017-12-01 14:20:43 | Door: Paul en Marleen | Waardering:
De postbode bracht deze morgen dit supermooi boekje. Prachtige tekeningen, schitterende kleuren en een uitstekend verhaal om voor te lezen... Een knappe realisatie van een gedreven artieste! Zeer geschikt voor de kleuterbibliotheek! Ik zou graag een documentaire zien van de "making off..."

2017-11-30 13:42:53 | Door: Ewoud | Waardering:
Prachtig groot boek vol mooie illustraties en een leuk verhaal! Ik vind de tovenaar van de zee bijzonder geslaagd. Het rif is enorm mooi met felle kleurtjes en leuke zeediertjes. Echt een aanrader.

2017-11-28 15:23:39 | Door: Mara | Waardering:
Wat een leuk en vrolijk boek! Ik kocht het omdat de omslag er leuk uitziet maar het hele boek is prachtig. Ideaal voor onder de Kerstboom. Mijn kleine ventje zal er heel blij mee zijn! Goed gedaan aan de schrijfster en illustrator!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Twee kleine visjes - Een verhaaltje over GROOT willen zijn

Auteur:

Sofie Schollaert

Categorie:

Prentenboeken

Aantal pagina's:

48

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Hardcover A4

Verschijningsdatum:

10-11-2017

ISBN:

978-94-0224-044-3 / 9789402240443

Vaste prijs:

€ 22,00

Waardering:

  • (11)